Sport

MI 2009, Jedrenje

MI 2009: Hrvatski jedriličari blizu osvajanja tri medalje

MI 2009: Hrvatski jedriličari blizu osvajanja tri medalje

Ninčević/Župan danas treće, ukupno sedme

Hrvatski su jedriličari u igri za tri medalje na Mediteranskim igrama. Uoči zadnjeg plova Tonči Stipanović je drugi u Laseru, Tina Mihelić druga je u Laser Radialu, a Šime Fantela i Igor Marenić su drugi u muškom 470.

Dva puta isplovila je flota u petak, prvi put bezuspješno, drugi put uspješno. Za razliku od prošlih dana u petak je zapuhalo oko 14 sati. Po laganom vjetru Laser je odradio dva plova, a ostale klase po jedan.

Regata završava u subotu s još samo jednim plovom predviđenim za sve klase. Zadnji start može se oglasiti u 14.30, što znači da bi najkasnije oko 16 sati trebali biti poznati konačni rezultati.

Proglašenje najboljih predviđeno je u 17 sati.

Uoči zadnjeg plova hrvatski jedriličari drže tri druga mjesta. U Laseru Tonči Stipanović zauzima drugo mjesto s istim bodovima kao i vodeći Francuz Bernaz. Treći je Grk Chimonas s dva boda više, Cipranin Kontides ima pet bodova više od našeg kormilara, što znači da će u subotu biti vrlo napeto u zadnjem plovu Mediteranskih igara.

Svoju računicu ima i Daniel Mihelić koji je danas upisao dvije pobjede!

Mihelić kaže:

- Imao sam zaista odličan dan. Sad sam peti i osam me bodova dijeli od bronce, šanse su male, ali bitno da postoje. Sve će se odlučiti u tom jednom plovu.

U Laser Radialu također će u subotu biti napeta borba za medalje. Nakon sedam plovova Francuskinja Sophie de Turckheim osigurala je zlato, a za srebro i broncu nadmetat će se naša Tina Mihelić, Španjolka Romero i Talijanka Clapcich. Tinu na drugom mjestu dijeli jedan bod od Španjolke i tri od Talijanke, koje su treća i četvrta.

Hrvatska kormilarka imala je čistu situaciju sve do trenutka kad je dobila drugi penal i morala se povući iz plova.

Današnja zbivanja Tina je prokomentirala:

- Dobro sam stajala, bila sam treća, međutim cijeli plov je sudac bio iza mene, stalno me gledao i znala sam da me mrko gleda i da želi da dobijem penal. U drugoj stranici u vjetar sudac je odlučio da sam zavrijedila penal, iako nisam baš ništa radila. Sad su mi se približile i Španjolka i Talijanka i sutra će biti napeto.

Talijanska posada Zandona/Della Torre nadomak je osvajanja zlata. Šime Fantela i Igor Marenić su drugi nakon devet jedrenja.

Marenić je rekao:

- Mislim da Talijane više ne možemo sustići. Sutra moramo obratiti pozornost na Francuze Leboucher/Garos koji su četiri boda iza nas i Grke Kampouridis/Orologas koji su sedam bodova iza. Sutra će biti pakleno. Borba za medalju do zadnjeg daha.

Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom su 470 danas upisale još jedan vrlo lijep ulaz, treće mjesto. Romana Župan bila je vrlo zadovoljna:

- Startale smo odlično i jednostavno tako nastavile kroz regatu. Bile smo prve na prvoj oznaci, malo smo niz vjetar izgubile, ali se u svemu bilo je dobro. Bile smo tamo gdje je trebalo biti i išle smo dobro.

Djevojke su ostale sedme, s istim bodovima kao i Talijanke Tobia/Morreto na šestom mjestu. Prva talijanska posada Conti/Micol ima toliko veliku prednost da bi sutra zadržale prvo mjesto i da ne jedre.

Start je u subotu predviđen u 11 sati.  


Reci što misliš!