Sport

Mediteranske igre, Pescara 2009.

MI 2009: Fantela /Marenić četvrti nakon dva plova

MI 2009: Fantela /Marenić četvrti nakon dva plova

Enia Ninčević i Romana Župan u cilj ušle devete

Po slabom vjetru prvog dana jedriličarske regate u Pescari odjedrena su dva plova za muški 470, te po jedan za ostale klase.

U muškom 470 Fantela/Marenić su četvrti, Tonči Stipanović u Laseru je treći, a Tina Mihelić u Laser Radialu zauzima četvrto mjesto.

Prvi dan jedriličarske regate na Mediteranskim igrama u Pescari prošao je u znaku slabog vjetra. Flota je isplovila (kako je i predviđeno) oko 11 sati i u prvi mah se činilo da će se vjetar razviti i da će bez poteškoća biti odjedrena dva plova predviđena za sve četiri klase.

Međutim, to se ipak nije dogodilo. Lagani vjetar, koji je puhao oko pet čvorova u prvom plovu, dodatno je oslabio, pa su drugi plov uspjele završiti samo posade muškog 470. Ostali su startali, međutim suci su oglasili prekid jer vjetra jednostavno nije bilo dovoljno.

Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) su nakon dva plova četvrti, uz dva kaznena okreta, u svakom plovu po jedan. U prvom su morali odraditi kazneni okret nadomak cilja, sudac je prosudio da su zapumpali što nije dozvoljeno, dok su u drugom na startu dotaknuli startnu oznaku.

- Dobro smo danas jedrili. U prvom plovu smo bili treći kad nam se dogodio taj nesretni penal. Sudac nas je zavrtio i umjesto treći ušli smo osmi. U drugom plovu nakon greške na startu pratili smo ekipu, uočavali njihove greške i ušli drugi. Dobro je što su svi jedrili šareno i sve je otvoreno - kaže Igor Marenić.

Prva je zasad talijanska posada Zeni/Pitanti. U Laseru Tonči Stipanović (Mornar, Split) bio je treći u jedinom plovu za Laser. Tonči nam je rekao:

- Malo sam loše startao, ali imao sam dobru brzinu u vjetar i do kraja druge stranice u vjetar došao sam do trećeg mjesta. Bio sam blizu prvog i drugog, ali niz vjetar nisam mogao dovoljno popustiti vang i nisam imao brzinu, čak su me ovi iza bili stigli, međutim uspio sam zadržati treću poziciju. Dobro je, sve se odvija u prva tri tako da sam zadovoljan. Vidjet ćemo što će sutra biti, nadam se isto kao danas.

Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena) ušao je 12. u cilj.

- Nije bilo baš sjajno. Nije me baš išlo od ruke, mogu se malo požaliti i na brzinu i na opremu. Što je tu je, svi imamo takvu opremu i nema se što žaliti previše. Drugi plov je prekinut u trenutku kad sam bio drugi. Šteta.

Pobjedu je u prvom plovu odnio Grk Chimonas.

Tina Mihelić (Labud, Split) otvorila je regatu s četvrtim mjestom u Laser Radialu.

- Krenulo je dobro, dobar start, nakon čega sam se prebacila na desnu stranu, što se nije pokazalo dobro. Dobila je lijeva strana tako da sam se kasnije malo morala izvlačiti. U drugoj stranici u vjetar sam dobila i penal, to me malo pokopalo, ali otišla sam ponovno desno i tu sam imala malo sreće jer je vjetar okrenuo desno i tu sam došla na četvrto mjesto i tako sam završila.

Pobijedila je Španjolka Romero.

U ženskom 470 vrtjele su se radi penala na startu i Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar) koje taj zaostatak nisu uspjele nadoknaditi, pa su ušle devete u cilj.

- Puhalo je jako slabo, startale smo jako dobro, ali smo dobile penal na startu zbog pumpanja, dosta smo zaostale i tu razliku nismo mogle stići do kraja. Nadam se da će sutra barem malo jače puhati i stabilnije - kazala je Enia.

Prve su u cilju bile Talijanke Conti/Micol.

Sutra (ponedjeljak) je start predviđen ponovno u 12 sati


Reci što misliš!