Sport

Jedrenje

Mihelić osmi na EP-u klase Laser

Mihelić osmi na EP-u klase Laser

Daniel Mihelić i dalje odlično stoji, osmi je nakon četiri jedrenja među 122 kormilara

Slab vjetar i danas u Švedskoj. Na Svjetskom prvenstvu za klasu Zvijezda u Varbergu nakon nekoliko odgoda starta suci nisu imali drugog izbora nego otkazati jedrenje za danas, jer vjetra jednostavno nije bilo. Sutra su tako predviđena dva jedrenja umjesto jednog.

Regatni odbor u Landskroni (također u Švedskoj) odradio je ipak dva jedrenja na Europskom prvenstvu klase Laser. Daniel Mihelić i dalje odlično stoji, osmi je nakon četiri jedrenja među 122 kormilara. Danas je u svojoj kvalifikacijskoj skupini bio 14. i 4. Iako slab vjetar nisu uvjeti za jedrenje koje najviše voli, Milan Vujasinović dobro je jedrio, međutim u drugom plovu dana diskvalificiran je radi preuranjenog starta. U tom plovu je bio treći, dok je u prvom jedrenju dana ušao četvrti u cilj. Zbog diskvalifikacije nije uspio kapitalizirati dobro jedrenje, zasad je 21. Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 17. Tonči Stipanović, 22. Ivan Taritaš, 26. Luka Radelić, 43. Aron Lolić, 75. Tonko Kuzmanić. Prvi je Britanac Paul Goodison.

U juniorskoj floti i dalje je sjajan prvi Filip Matika, s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Nizozemac Pelt Gijs. Plasman ostalih naših predstavnika: 30. Marko Pereša, 39. Fran Peručić, 93. Ivan Kelečić, 96. Inno Gatin.


Reci što misliš!