Sport

Olimpijske igre

Olimpijske Igre u Parizu, a jedrenje u Marseilleu

Olimpijske Igre u Parizu, a jedrenje u Marseilleu

Bude li kandidatura Pariza za domaćinstvo Olimpijskih igara 2024. godine uspješna, jedriličari će se za odličja boriti u Marseilleu kojeg je vodstvo pariške kandidature izabralo između šest kandidata.

Nije neuobičajeno da se natjecanja u pojedinim olimpijskim sportovima, koji zahtijevaju specifične uvjete, održavaju daleko do nominalnog grada domaćina. Jasno je da u Parizu ne postoje uvjeti za jedriličarska natjecanja pa su potražili kandidate u drugim gradovima. Osim Marseille, između ostalih su se kandidirali Brest i Le Havre.

No, pobjedu je odnio drugi najveći francuski grad koji ima iskustva u organizaciji velikih jedriličarskih natjecanja, a francuski član Međunarodnog olimpijskog odbora Tony Estanguet izjavio je da je grad izabran zbog svoje "nacionalne i međunarodne dostupnosti".

Gradovi koji su zainteresirani za domaćinstvo OI 2024. do 15. rujna moraju predati službene kandidature, a dosad su se u utrku, osim Pariza, uključili Los Angeles, Rim, Hamburg i Budimpešta. Izbor domaćina Igara bit će održan u rujnu 2017. godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.