Sport

Jedrenje

SP klase Laser: Stipanović drugi nakon pet jedrenja

SP klase Laser: Stipanović drugi nakon pet jedrenja

Milan Vujasinović trenutačno sedmi

Tonči Stipanović nakon pet jedrenja u kvalifikacijama ulazi u trodnevnu finalnu seriju s izvrsnog drugog mjesta i sa samo deset bodova prikupljenih u pet plovova, četiri boda do prvog mjesta. Vodstvo je preuzeo Britanac Nick Thompson.

Treći dan natjecanja Svjetskog prvenstva u klasi Laser u kanadskom Halifaxu počeo je s reprizom. Naime, jedriličari koji su u petak jedrili u trećoj kvalifikacijskoj skupini uložili su brojne prosvjede na regularnost jedinog odjedrenog plova. Suci su nakon vijećanja odlučili poništiti jedrenje za tu skupinu i dopustili su da se ponovno jedri u subotu.

Ponovljeni plov odlično su iskoristili Milan Vujasinović i Aron Lolić, koji su ušli drugi i šesti u cilj, što je Vujasinovića u novim rezultatima nakon tri plova diglo na sedmo mjesto. Manje dobra vijest bila je da je Thompson upisao pobjedu i time potisnuo Stipanovića na drugo mjesto.

Nakon toga se prišlo redovitom dijelu predviđenog programa, dva plova su odjedrena po vjetru koji je dostizao i 22 čvora. Stipanović je bio 4. i 32., što mu je nakon pet jedrenja donijela drugo mjesto ukupno.

Tonči je dobro raspoložen i optimističan uoči daljnjeg natjecanja:

- Prvi plov sam dobro odjedrio, ušao sam četvrti. U drugom sam bio već i umoran, pala mi je koncentracija i pogriješio sam sve što sam mogao, ali dobro, neće me koštati puno taj plov jer ga ionako odbacujem. Sad su gotove kvalifikacije, slijedi dan stanke zbog uragana Bill. Cijeli dan je bila strka oko ovog uragana koji u nedjelju prolazi preko nas. Treba se dobro odmoriti i hladne glave ući u finalnu seriju. Nadam se da će sve biti dobro, samo da nas vrijeme poslije uragana posluži.

Nakon nešto slabijeg starta odlično je plasiran i Milan Vujasinović koji se nalazi na osmom mjestu. Ivan Taritaš je 21., Aron Lolić 39., a Daniel Mihelić 55.

Kako smo već i najavili, u nedjelju nema natjecanja, sva oprema je spremljena na sigurno, jedriličari u ponedjeljak moraju doći u sedam ujutro kako bi ponovno opremili brodove, pa će prvi dan finalne serije biti svakako dug i naporan. Prvenstvo traje do srijede.

Reci što misliš!