Sport

Skijanje, slalom Maribor

Maribor: Katrin Zettel uzela i slalom, Fleiss 24.

Maribor: Katrin Zettel uzela i slalom, Fleiss 24.

Austrijska skijašica Kathrin Zettel dvostruka je pobjednica utrka Svjetskog kupa u Mariboru. Nakon što je u subotu pobijedila u veleslalomu, u nedjelju je bila najbolja i u slalomu.

Zettel je iskoristila veliki peh svoje sunarodnjakinje Marlies Schild koja je bila u uvjerljivom vodstvu nakon prve vožnje.

Imala je čak sekundu i devet stotinki prednosti pred Zettel i u drugoj je vožnji trebala samo rutinski odraditi posao. No, nagazila je jedna vrata i morala je odustati, ostavši tako bez bodova, kao i u Zagrebu.

Zettel, drugoplasirana nakon prve vožnje, uspješno je u drugom “poluvremenu” obranila prednost protiv najveće senzacije utrke, domaće predstavnice Tine Maze. Slovenka je bila deveta u prvom laufu, ali je u drugom briljirala i na kraju se prvi put u karijeri popela na postolje u slalomu. Sada joj plasman među najbolje tri nedostaje još samo u kombinaciji. Zettel, koja je na kraju imala 71 stotinku prednosti pred Maze, došla je, pak, do pobjede osmi put u karijeri.

Treće je mjesto na Pohorju pripalo Njemici Mariji Riesch koja je na taj način preuzela i vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Prestigla je Amerikanku Lindsey Vonn koja nije uspjela završiti prvu vožnju.

Nika Fleiss je slabije odvozila drugi lauf. U prvoj je vožnji bila 21., da bi u drugoj u cilj ušla sedma s 81 stotinkom zaostatka za tada vodećom Manuelom Mölgg. Do kraja je pala na 24. mjesto s 3.43 sekunde zaostatka za Zettel. Podsjetimo, Ana Jelušić se nije uspjela plasirati u drugu vožnju, u prvoj je bila tek 36., dok Matea Ferk nije završila utrku.

Svjetski kup, slalom Maribor (žene), rezultati:

1. Kathrin Zettel (Aut) 1:42,71

2. Tina Maze (Slo) +0.71

3. Maria Riesch (Njem) +1.28

4. Susanne Riesch (Njem) +1.36

5. Sandrine Aubert (Fra) +1.72

...

24. Nika Fleiss (Hrv) +3.43

...

Poredak u slalomu u Svjetskom kupu:

1. Maria Riesch (Njem) 433

2. Kathrin Zettel (Aut) 410

3. Sandrine Aubert (Fra) 361

...

12. Ana Jelušić (Hrv) 130

31. Nika Fleiss (Hrv) 36

...

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:

1. Maria Riesch (Njem) 922

2. Lindsey Vonn (SAD) 894

3. Kathrin Zettel (Aut) 829

...

36. Ana Jelušić (Hrv) 130

75. Nika Fleiss (Hrv) 36


Reci što misliš!