Sport

Skijanje

Fleiss 24., Jelušić bez druge slalomske vožnje u Mariboru

Fleiss 24., Jelušić bez druge slalomske vožnje u Mariboru

Nika Fleiss će nastupiti u drugoj vožnji nakon što je poslije prvog "laufa" zauzela 24. mjesto

Ana Jelušić drugi slalom zaredom neće nastupiti u drugoj vožnji što je definitivno raritet ako pogledamo posljednje dvije sezone.

Nakon Špindleruvog Mlyna Ana Jelušić je apsolutno zakazala i u Mariboru. Startala je kao sedma i u cilju je zaostala ogromnih 3.30 sekundi što je odmah značilo kako opet neće ugledati drugu vožnju.

Iako je na stazi djelovala agresivno i iako nije napravila niti jednu bitnu pogrešku, Jelušić je u cilju imala mnogo razloga pokazati nezadovoljstvo. Premda nikako neće spominjati treba reći kako Ana u posljednje vrijeme ima pojačane probleme s kašljem uzrokovanim astmom i kako je uoči Maribora dobila i laganu temperaturu.

Stvar je samo donekle izvukla Nika Fleiss koja će nastupiti u drugoj vožnji nakon što je nakon prvog "laufa" zauzela 24. mjesto sa 2.47 sekundi zaostatka za najbržom Nicole Hosp.

Prvo mjesto, dakle, drži Austrijanka ispred sve bolje Slovakinje Veronike Zuzulove koja zaostaje 35 stotinki. Sve ostale zaostaju prilično za dvije najbrže: treća je Poutiainen (74 stotinke), četvrta Zahrobska (77 stotinki), peta Kirchgasser (93 stotinke), dok je na šestom mjestu Marlies Schild sa 1.08 sekundi.

Slalom Maribor, rezultati prve vožnje:

1. Nicole Hosp (Aut) 48.56

2. Veronika Zuzulova (Svk) +0.35

3. Tanja Poutiainen (Fin) +0.74

4. Šarka Zahrobska (Češ) +0.77

5. Michaela Kirchgasser (Aut) +0.93

6. Marlies Schild (Aut) +1.08

...

24. Nika Fleiss (Hrv) +2.47

...

38. Ana Jelušić (Hrv) +3.30


Reci što misliš!