Sport

Tenis, Australian Open

Veliki preokret Serene Williams, Li Na "okrenula" Venus

Veliki preokret Serene Williams, Li Na

U polufinalu protiv sestrine "krvnice"

Malo je nedostajalo da se nakon Venus Williams od Australian Opena u četvrtfinalu oprosti i njena sestra Serena. Ipak, braniteljica naslova smogla je snage za veliki povratak.

U polufinalu prvog Grand Slam teniskog turnira sezone prva tenisačica svijeta igrat će protiv 16. nositeljice Na Li koja je nešto ranije preokrenula meč, u kojem je dominirala Venus, u svoju korist. Bilo je 2-6, 7-6(4), 7-5. U drugom polufinalom susretu, podsjetimo, sastaju se Justine Henin i Jie Zheng.

Viktorija Azarenka imala je set i 4-0 u drugom, sve joj je išlo od ruke, a dobro je koristila i pogreške bolje rangirane tenisačice. Ipak, zadati konačan udarac tenisačici kojoj je predala meč 4. kola u Melbourneu prošle godine nije znala.

Serena Williams je slavila 4-6, 7-6(4), 6-2 u meču dugom dva sata i 27 minuta.

- Kako je meč odmicao počela sam razmišljati o tome hoću li stići na avion u petak. Nisam očekivala da ću preokrenuti meč i tješila sam se mišlju da sam još "živa" u turniru parova - objasnila je Serena nakon meča protiv sedme nositeljice koju je pobijedila četvrti puta u petom međusobnom ogledu.

Čak dvije kineske tenisačice igrat će u polufinalu Australian Opena. Nakon što je to u utorak učinila Jie Zheng, dan kasnije je isto pošlo za rukom Na Li.

Trenutačno 17. tenisačica na svijetu pobijedila je u četvrtfinalu Venus Williams 2-6, 7-6(4), 7-5 nakon dva sata i 50 minuta igre. Iako se činilo da će sve završiti daleko brže i sa drugom pobjednicom.

Naime, Venus je imala set u džepu i 5-3 u drugom, a sve dotad Kineskinja je uporno griješila i nije bila na razini četvrtfinalnog ogleda Grand Slam turnira. No, tijekom drugog seta se lagano dizala u igri, a kod 5-3 krenula u povratak.

Prvo je nanizala tri gema, pa je u tie-breaku dominirala i iskoristila sve poklone Venus Williams.

U trećem setu se Na Li ponovno našla u problemima jer je startala sa zaostatkom od dva gema (2-0), a nije dobro za nju izgledalo niti nešto kasnije, pri 4-2 za Venus. Od tada je kineska tenisačica uzela tri gema zaredom, te kod 5-4 prvi put servirala za polufinale.

Tom prilikom nije osvojila niti poena, ali je kod 6-5 dobila novu priliku i taj put ju je zgrabila. Sjajnom serijom udaraca je iskoristila treću meč loptu za najveći uspjeh u karijeri.

Australian Open, četvrtfinale, tenisačice:

Na Li (16) - V. Williams (6) 2-6, 7-6(4), 7-5

S. Williams (1) - Azarenka (7) 4-6, 7-6(4), 6-2


Reci što misliš!