Sport

Tenis

US Open: U četvrtfinalu dvoboj sestara Williams

US Open: U četvrtfinalu dvoboj sestara Williams

Na teniskom Grand Slam turniru US Openu sestre Serena i Venus Williams uspješno su prošle osminu finala i međusobno će se sastati u utorak u četvrtfinalu, a to će biti njihov 27. dvoboj.

Serena vodi 15-11 u pobjedama, a dobila je šest od zadnjih sedam mečeva. Serena je do četvrtfinala stigla pobjedom protiv sunarodnjakinje Madison Keys sa 6-3, 6-3, dok je Venus Williams bila bolja od Estonke Anett Kontaveit sa 6-2, 6-1.

U New Yorku sa velikim nestrpljenjem očekuju dvoboj sestara Williams. Također, Serena se nada da će u ovoj godini osvojiti četvrti Grand Slam turnir, čime bi postala tek četvrta tenisačica koja je u istoj kalendarskoj godini osvojila Australian Open, Roland Garros, Wimbledon i US Open. Dosad je to uspjelo Amerikanki Maureen Connolly, Australki Margaret Court i Nijemici Steffi Graf.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković pobijedio je Španjolca Roberta Bautistu sa 6-3, 4-6, 6-4, 6-3, te se je plasirao u svoje 26. uzastopno Grand Slam četvrtfinale. Samo Roger Federer (36 uzastopnih četvrtfinala) i Jimmy Connors (27) imaju više.

Đoković će za plasman u polufinale igrati protiv još jednog Španjolca, Feliciana Lópeza, koji je izbacio Talijana Fabija Fogninija, koji je prethodno iznenadio Rafaela Nadala.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.