Sport

Tenis, Australian Open

Đoković: Pustite moje probleme, Tsonga je ovo zaslužio

Đoković: Pustite moje probleme, Tsonga je ovo zaslužio

Tsonga slavio sa 7-6(8), 6-7(7), 1-6, 6-3, 6-1

Srpski tenisač Novak Đoković napustio je poprište prvog Grand Slam turnira godine u Melbourneu, nakon poraza od Francuza Tsonge.

Za njega je opet koban bio ovaj francuski tenisač koji ga je u karijeri dobio pet puta u sedam mečeva. Ovom prilikom je Jo-Wilfried slavio 7-6(8), 6-7(7), 1-6, 6-3, 6-1, no treba spomenuti da je Đoković od početka četvrtog seta imao problema sa želucem, gubitkom zraka i mučninama. Ali...

- Imao sam probleme, ali to su moji problemi. Nemaju oni veze s pobjedom Tsonge. Ja mu čestitam, on je ovo apsolutno zaslužio. Igrao je uistinu sjajan meč - rekao je Đoković nakon svega i nastavio:

- Osobno sam se stvarno jako loše osjećao. Počelo je još prije meča, ali tijekom prva tri seta me nije smetalo. Počelo je početkom četvrtog. Žao mi je što nisam mogao dati sve najbolje od sebe.

Jeste li nešto neobično pojeli tog dana?

- Ma, rutina. To znači da nisam jeo škampe ili neku tešku hranu, već tjesteninu.

Dalje o turniru nije želio pričati.

- Tsonga protiv Federera? Nemam pojma tko bi mogao dobiti, niti me zanima u ovom momentu.

Potom se još malo vratio na meč protiv Francuza.

- Ne, nisam pomišljao predati, ali nisam niti mogao dati sebe u izmjenama kako treba. Filozofija je bila, stani gdje jesi i pričekaj ako će on možda griješiti. No, to se nije dogodilo - završio je Đoković.


Reci što misliš!