Sport

Košarka, ACB liga doigravanje

Caja Laboral i drugi put šokirala Barcelonu

Caja Laboral i drugi put šokirala Barcelonu

Potpuno iznenađujuće, košarkaši Caja Laborala su pobijedili i drugi put na gostovanju Barcelonu tijekom finalne serije španjolske ACB lige.

Momčad iz Vitorije tako ima dvije meč-lopte pred svojim navijačima. Treća se utakmica igra u utorak, a možebitna četvrta u četvrtak.

U subotu je Caja Laboral pobijedio europskog prvaka 70-69 i tako poveo 2-0 u seriji. Podsjetimo da su u prvom ogledu bili bolji sa 63-58.

Tijekom drugog ogleda je Barcelona vodila tijekom tri četvrtine, no preokret se dogodio u zadnjih deset minuta. U odlučujućem periodu je napad Barcelone potpuno podbacio, zabili su samo osam poena iz igre, dok je na drugoj strani "puštalo" na sve strane. Caja Laboral je dobio zadnju četvrtinu 23-16.

Caja Laboral je u zadnju minutu ogleda ušao s pet poena prednosti i nisu ispustili vrijednu pobjedu iz ruku.

Do toga ih je vodio ponajprije San Emeterio sa 19 poena, dok je Huertas dodao 13 uz po tri skoka i asistencije. Mirza Teletović, bosansko-hercegovački košarkaš Caja Laborala, je postigao tek 3 poena, uz četiri skoka. Za dva poena je gađao 0-3, a za tri 1-8.

Kod Barcelonu su bolji od ostalih bili Pete Mickeal sa 18 poena i šest skokova, te Terence Morris sa 12 poena i osam skokova. 

ACB finale, druga utakmica:

Barcelona - Caja Laboral 69-70

Caja Laboral vodi u seriji 2-0


Reci što misliš!