Kultura

Glazba

Darko Špar snimio novu pjesmu Olivera Telca – “Marija”

Darko Špar snimio novu pjesmu Olivera Telca – “Marija”
Bill Heemer/Unsplash

U tonskom studiju Deva Dade Marušića u Splitu ovaj je tjedan snimljena nova pjesma Olivera Telca “Marija”, koju je otpjevao Darko Špar, inače član grupe Kanela.

Pjesma je napisana 1987. godine, tema je ljubavna, a govori o muškarcu koji nije znao voljeti jednu ženu i ostao je neženja cijeli život.

-To je emotivna priča jednog muškarca, osim lijepih stihova, ima vrlo izražajan refren koji joj daje pravu energiju. Aranžer i producent Dado Marušić i ja dogovorili smo sve glazbene instrumente, a među njima će dominirati bouzouki, koji će biti jedna vrsta vodilje cijele pjesme uz malu harmoniku, tzv. francuzicu, koja će pratiti cijelu melodiju, i tri klasične gitare. Pjesma je aranžirana u latino i romskom stilu, objašnjava Telac.

Prateći vokali su profesionalci koji su surađivali s najvećim zvijezdama a trenutačno su u pratećem Gibonnijevom bendu – Teo Brajčić i Brankica Jovanovska. Gitare je odsvirao Zlatko Brodarić, bouzouki Joško Tomić, a harmoniku Vinko Didović.

-Snimanje je trajalo tri sata, morali smo vokalno dočarati emotivne dijelove teksta, a uz Darka Špara i mene, na snimanju su bili i članovi  Basket klape Branko Kolega i Goran Pavin, dodaje Telac.


Reci što misliš!