Sport

Nogomet, SP 2010.

SP, Luis Suarez: Ova moja je nova "Božja ruka"

SP, Luis Suarez: Ova moja je nova

Uz nevjerojatno ispisani scenarij nogometaši Urugvaja su se plasirali u polufinale Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Južnoafrička Republika.

U posljednjoj minuti drugog produžetka Urugvaj je visio o tankoj niti. U 120. minuti je napadač Urugvaja Luis Suarez obranio prvi udarac Ganaca prema urugvajski vratima, ali je potom, u nastavku akcije, rukom zaustavio siguran pogodak.

Time je prouzročio jedanaesterac, ali i dobivanje crvenog kartona, no kasnije se ispostavilio da je time održao svoju momčad na životu i pogurnuo ih prema polufinalu.

Naime, Gyan je promašio pobjedu, a potom je Urugvaj slavio s 4-2 tijekom izvođenja udaraca s bijele točke.

- Nisam imao izbora, morao sam reagirati rukom. Bio je to kraj utakmica, mogući kraj našeg Svjetskog prvenstva. Bila je to, zapravo, moja verzije "Božje ruke" - rekao je Luis Suarez, strijelac tri pogotka na ovom Mundijalu za Urugvaj koji time neće nastupiti u polufinalu protiv Nizozemske.

- Kada sam vidio da Gana nije zabila penal u 120. minuti bio sam najsretniji čovjek na svijetu. Osjećao sam se ponosnim i predosjećao sam tada da idemo dalje - završio je Suarez.


Reci što misliš!