Sport

Košarka, Turski kup

Turski kup: Izvrsna partija Tomislava Ružića

Turski kup: Izvrsna partija Tomislava Ružića

Perasović i Spahija lako u četvrtfinale

Ovih dana traje odigravanje utakmica po skupina Turskog košarkaškog kupa, a lakoćom su plasman u četvrtfinale izborili Efes Pilsen i Fenerbahçe, momčadi koje vode Hrvati Velimir Perasović i Neven Spahija.

U četiri turska grada po četiri momčadi započele su natjecanje po skupinama, a dvije prvoplasirane iz svake skupine ući će u četvrtfinale.

Taj posao su Efes Pilsen i Fenerbahçe odradili maksimalno, a do trećih pobjeda su došli u ponedjeljak.

U Gazientepu su nastupali košarkaši Fenerbahçea, a u ponedjeljak su, u utakmici zadnjeg 3. kola, svladali Tofaş 83-78. U zadnju četvrtinu su momčadi ušle potpuno izjednačene, ali je kvalitetniji Fenerbahçe u posljednjoj dionici ipak napravio iskorak, odvojio se od suparnika, te na kraju slavio.

Hrvatski košarkaš Roko Leni Ukić ubacio je sedam poena, tijekom 15 minuta igre. Za dva poena je gađao 2-2, a za tri 1-2, a svemu je dodao asistenciju i dva skoka. Preldžić i centar Oguz su sa 17 poena bili najbolji u momčadi koju vodi Neven Spahija, dok hrvatski reprezentativac Marko Tomas nije u ponedjeljak nastupio za Fener.

Uvjerljivo najbolji na suprotnoj strani je bio hrvatski igrač Tomislav Ružić. Za 32 minute je ubacio 31 poen uz pet skokova. Imao je fantastičan šut: 11-12 za dva poena, 2-4 za tri poena i 3-3 s linije slobodnih bacanja. Nažalost po njega i ostale suigrače Tofaş je natjecanje završio na trećem mjestu.

Efes Pilsen je u skupini B, koja se igrala u Orduu, pobijedio u 3. kolu Antalyju sa čak 101-64. Kao drugi su, uz dvije pobjede i jedan poraz, dalje prošli košarkaši Olid Edirne Basketa. Šest igrača Perasovićeve momčadi je u ponedjeljak ubacilo 15 poena i više.

U ovoj fazi Kupa nastupa i Galatasaray Lukše Andrića. Oni u ponedjeljak još moraju odigrati utakmicu 3. kola skupine D protiv Türk Telekoma. Pobjednik tog ogleda prolazi dalje, a nastup u četvrtfinalu je iz te skupine već osigurao Beşiktaş. 

Turski košarkaški kup, prva faza, 3. kolo:

skupina A:

Mersin - Erdemir (kasnije)

Banvit - Aliaga (kasnije)

Redoslijed: 1. Aliaga 2-0, 2. Mersin 1-1, 3. Banvit 1-1, 4. Erdemir 0-2. 

skupina B:

Efes Pilsen - Antalya 101-64

Olin Edirne - Karşiyaka 76-71

Redoslijed: 1. Efes Pilsen 3-0, 2. Olin Edirne 2-1, 3. Karşiyaka 1-2, 4. Antalya 0-3. 

skupina C:

Fenerbahçe - Tofaş 83-78

Trabzonspor - Bornova 94-71

Redoslijed: 1. Fenerbahçe 3-0, 2. Trabzonspor 1-2, 3. Tofaş 1-2, 4. Bornova 1-2. 

skupina D:

Galatasaray - Türk Telekom (kasnije)

Beşiktaş - Oyak Renault (kasnije)

Redoslijed: 1. Beşiktaş 2-0, 2. Galatasaray 1-1, 3. Türk Telekom 1-1, 4. Oyak 0-2.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.