Sport

Australian Open

Australian Open: Veić, Škugor i Mektić u kvalifikacijama

Australian Open: Veić, Škugor i Mektić u kvalifikacijama

Trojica hrvatskih tenisača, Antonio Veić, Franko Škugor i Nikola Mektić, zaigrat će u srijedu u dvobojima 1. kola kvalifikacija za Australian Open.

Lošinjanin Antonio Veić, 176. igrač na svijetu, prvi je puta u Melbourneu nastupio prije dvije godine, kada je zapeo u 2. kolu. No, lani je prošao kvalifikacije, potom je u 1. kolu glavnog turnira svladao Austrijanca Daniela Köllerera u pet setova, a zaustavio ga je Francuz Gaël Monfils u tri seta.

Veić će ovogodišnju avanturu u Melbourneu započeti protiv Francuza Clementa Reixa, 273. igrača svijeta, protiv kojeg nikada dosada nije igrao.

Šibenčanin Franko Škugor (184. ATP) igrat će na startu protiv 278. tenisača na svjetskoj rang-ljestvici, Talijana Mattea Trevisana, koji ga je svladalo lani na manjem turniru u Caltanissetti, ali na zemljanoj podlozi. Škugor će priliku za revanš tražiti na betonu u Melbourneu.

Zagrepčanin Nikola Mektić, koji na ATP ljestvici zauzima 282. mjesto, za prvog će suparnika imati 246. igrača u svjetskom poretku, Amerikanca Rylera DeHearta, s kojim još nije igrao.

Ždrijeb za ženski dio kvalifikacija još nije objavljen.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.