Sport

Australian Open

Australian Open, kvalifikacije: Martić bolja od Tomljanović, ispali Veić i Mektić

Australian Open, kvalifikacije: Martić bolja od Tomljanović, ispali Veić i Mektić

Petra Martić ostala je jedina hrvatska predstavnica u kvalifikacijama Australian Opena, prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira čiji glavni dio počinje u ponedjeljak.

Martić je u hrvatskom dvoboju 2. kvalifikacijskog kola za samo sat i sedam minuta nadigrala 17-godišnju Ajlu Tomljanović sa 6-4, 6-0. Bio je to drugi međusobni meč ovih tenisačica i druga pobjeda dvije godine starije Martić koja je realizirala pet od sedam prilika za break.

U sljedećem kolu, na završnoj prepreci za ulazak u glavni turnir, čeka je Španjolka Nuria Llagostera Vives, deveta nositeljica kvalifikacija i 126. igračica svijeta, koja je u 1. kolu izbacila našu Anu Vrljić. Martić (140. na WTA ljestvici) i Llagostera Vives dosad nisu igrale međusobno.

U muškom dijelu kvalifikacija ispala su i posljednja dvojica hrvatskih tenisača. Od Antonija Veića je sa 6-3, 6-4 nakon sat i pet minuta igre bolji bio Francuz Stephane Robert, 124. igrač svijeta. Bio je to njihov prvi ogled u kojem je Robert iskoristio tri od četiri prilike za obrat, dok je Veiću to uspjelo jednom u tri pokušaja.

Nikola Mektić je nakon 63 minute na terenu poražen od Kanađanina crnogorskog porijekla Milosa Raonica sa 6-4, 6-1 u njihovom prvom međusobnom dvoboju. Hrvatski tenisač nije imao nikakvih izgleda, suparnik mu nije dopustio nijednu priliku za oduzimanje servisa, a sam je to napravio tri puta u četiri šanse.

Australian Open, kvalifikacije, 2. kolo, Tenisači:

Robert (12) - Veić 6-3, 6-4

Raonic (26) - Mektić 6-4, 6-1

Tenisačice

Martić (19) - Tomljanović 6-4, 6-0


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.