Sport

Košarka, Euroliga

Euroliga, Top 16: Prvi poraz Fenera

Euroliga, Top 16: Prvi poraz Fenera

Fenerbahçeova košarkaška momčad, na čijoj klupi sjedi hrvatski stručnjak Neven Spahija, upisala je prvi poraz u utakmici 4. kola euroligaškog Topa 16. Pobjedu 85-84 u produžetku ostvario je Žalgiris u Kaunasu.

Litavskoj momčadi bila je ovo prva pobjeda u nastavku najjačeg košarkaškog klupskog natjecanja u Europi i svojevrsna osveta za poraz od istanbulskoga sastava kolo ranije (80-72). U tom dvoboju 15 poena postigao je Marko Tomas, a tri manje Roko Ukić.

Ovaj puta Ukić, playmaker momčadi i hrvatske košarkaške reprezentacije, nije nastupio, dok je Tomas napadački pokazao mnogo manje. Odigrao je jedanaest minuta i ostvario učinak od tri poena (1-2 za tricu), skoka, dvije asistencije i jedne izgubljene lopte.

Inače, Žalgiris je bio taj koji je hvatao rezultatski manjak u smiraju utakmice. Nadoknadili su -6 u posljednje dvije minute i košem Kalnietisa poravnali na 69-69. Također, pokušaj dalekometnoga ubačaja za pobjedu za Žalgiris je promašio Jankunas.

Zadnju loptu u produžetku imao je Fenerov Sean Gregory May. Promašio je tricu za pobjedu.

Sve strijelce utakmice predvodio je Spahijin šuter Ömer Onan s 23 poena uz 5-6 za dvicu i 4-6 za tricu. Elmir Preldžić za poražene je dodao 19 koševa i šest skokova. U redovima pobjedničke momčadi s 13 poena i tri skoka istaknuo se Tomas Delininkaitis.

Euroliga, Top 16, 4. kolo, Skupina H:

Žalgiris - Fenerbahçe 85-84, produžetak

Redoslijed: 1. Fenerbahçe 3-1, 2, Olympiacos 2-1 (-1), 3. Valencia 1-2 (-1), 4. Žalgiris 1-3


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.