Sport

Ljuti neprijatelji za zajednički cilj

Ujedinili se Delije i Grobari

Ujedinili se Delije i Grobari

Oko 6500 Delija i 150 Grobara izvjesilo je transparante ('Borba za pravdu' i 'Pravda za Uroša'), a za vrijeme utakmice nisu međusobno uputili pogrdnu riječ ili zvižduk

Crvena zvezda u nedjelju je igrala prijateljsku utakmicu s Leotarom u Trebinju. Na tribinama su naravno bile Delije, navijači Zvezde, a iznenađenje je uslijedilo kad su se pojavili Grobari, navijači Partizana. Ljuti rivali, čak i neprijatelji, ujedinili su se zbog borbe protiv srpskog pravosuđa.

Po jedan navijač iz svake navijačke skupine je osuđen na dugogodišnje kazne zatvora, a po njima su kazne previsoke.

Prvi slučaj je onaj Francuza Tatona, koji je preminuo nakon što su ga pretukli huligani na gostovanju Toulousea kod Partizana pred kraj 2009. godine. Neki napadači dobili su više od 30 godina zatvora, a najmanje kazne su po 12 godina.

Drugi slučaj je Uroša Mišića koji je pokušao ubiti policajca Trajkovića na Zvezdinoj utakmici. Tukao ga je i bakljom mu palio lice. Dobio je 10 godina zatvora.

Oko 6500 navijača Zvezde i 150 Partizana su izvjesili transparante ('Borba za pravdu' i 'Pravda za Uroša'), a za vrijeme utakmice nisu međusobno uputili pogrdnu riječ ili zvižduk.

- Cilj priče je da se prestane ubijati i da se prestanu gubiti životi zbog toga što netko navija za Zvezdu ili Partizan - rekao je jedan od Grobara za Alo, prenosi 24sata.hr.

- Ne želimo da nas nazivaju ubojicama. I ranije smo se borili protiv noževa i pištolja. Na tribini su isključivo navijači, a ne huligani - ispričao je navijač Zvezde.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.