Sport

Huligani

Srbija zakonom briše Grobare i Delije

Srbija zakonom briše Grobare i Delije

MUP-u Srbije podnio zahtjev za zabranu organiziranog okupljanja

UEFA ipak neće izbaciti Partizan iz Europe nakon što su Grobari na utakmici s Toulouseom do smrti pretukli francuskog navijača. Razlog je jednostavan - u propisima Uefe ne postoji pravilo po kojem bi se to moglo učiniti, piše index.hr.

 

Partizan je se izvukao jer se ubojstvo Bricea Tatona dogodio daleko od stadiona pa tako nije u nadležnosti Uefe niti je Partizan odgovoran za incident.

Uefi je jasno da javnost očekuje njihovu reakciju, ali oni nemaju pravnih osnova za to te su poručili da bi se tim problemom morale pozabaviti vlasti u Srbiji.

Prve korake prema iskorijevanju navijačkih iživljavanja koje su zgrozile čitav svijet napravio je javni tužitelj Slobodan Radovanović.

On je MUP-u Srbije podnio zahtjev za zabranu organiziranog okupljanja, prisustva i odlaska na utakmice navijačima Partizana, Crvene zvezde i Rada. Također, Radovanović sprema brisanje pojedinih navijačkih grupa iz registra.

 "U praksi će to izgledati tako da će policija zabraniti ulazak na stadion organiziranoj skupini "navijača". Zabranit ćemo i njihovo okupljanje u gradu. Oni se grupiraju i imaju svog vođu", rekao je Radovanović za Kurir.

28-godišnji Taton preminuo je u utorak u beogradskoj bolnici od udaraca u glavu, a policija je dosad privela 10 osoba osumnjičenih za taj divljački ispad. U Beogradu se nakon toga okupilo tisuće ljudi i odalo počast preminulom Francuzu koji je napadnut dok je s prijateljima mirno ispijao pivo i čekao utakmicu. Gradonačelnik Dragan Đilas proglasio je 30. rujna danom žalosti.

Počast Francuzu sinoć je dao i Toulouse na utakmici s Club Bruggeom. Utakmici je prethodila minuta šutnje, a igrači i navijači su pokazivali transparente na kojem je pisalo "Brice zauvijek u našim srcima".


Reci što misliš!