Sport

Košarka, NLB liga

Cedeviti važna pobjeda

Cedeviti važna pobjeda

Junak pobjede momčadi iz Podsuseda je Damjan Rudež (20p) koji je posljednju od svoje četiri trice stavio dvije minute prije kraja, a nakon serije promašaja na obje strane novi hrvatski playmaker Dontaye Draper (18p) je koš-faulom potvrdio pobjedu. Uz njih dvojicu. Odlično drugo poluvrijeme odigrao je i Andrija Žižić te završio s 13 koševa i 14 skokova, a sve zajedno je momčadi Ace Petrovića donijelo šansu da u posljednjem kolu osiguraju plasman u Eurokup te se plasiraju samo jedno mjesto iz Zagreba što bi im bilo izuzetno bitno zbog bodova za euroligaški ugovor.

Cedevita je na teškom gostovanju u Kragujevcu veći dio drugog poluvremena provela u vodstvu, a u više navrata je stvarala prednost koju nikako nije uspijevala zadržati. Kragujevčanima je pripao samo početak susreta kad su pogodili tri od četiri trice i poveli 24:15, no s 12-2 se Cedevita vratila u egal, pa vezanim tricama Wrighta došla do prvog ozbiljnijeg vodstva (35:29).

Na odmor se ipak otišlo vodstvom domaćih, no Rudež je pogodio dvije trice, jednu je dodao Draper, a i Žižić je ubacio četiri poena pa je Cedevita u 25. minuti bila samo na poen zaostatka. S nova dva vezana koša Rudeža prešla je i u vodstvo 56:53, a domaći su počeli pokazivati nervozu. Tehničku je dobio Čakarević (18p), da bi Cedevita zaključavši put do svog koša na drugoj strani uhvatila dva napadačka skoka. Tako su ih koševi Drapera i Žižića te trica Baždarića odvojili na 64:55 u posljednjoj minuti treće četvrtine.

No, opet momčad Ace Petrovića nije uspjela zadržati prednost. Domaći su se vrlo brzo vratili, a nakon serije loših napadačkih odluka Princa, Rudeža i Drapera i izjednačili na 65:65. No, Žižić s dva ubačaja i Princ tricom opet donose Cedeviti +5, da bi Radnički sustigao i taj zaostatak premda su Vukosavljević i Čakarević u tom kratkom periodu promašili tri od pet slobodnih bacanja.

Ipak, tada Damjan Rudež ubacuje svoju četvrtu tricu pa na drugoj strani krade loptu Markoviću. Iako je Cedevita promašila sljedeća dva napada, domaći su promašili tri što je kaznio Draper i koš-faulom osigurao pobjedu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.