Sport

Košarka, NLB liga

Cedevita u posljednjem kolu lovi pobjedu

Cedevita u posljednjem kolu lovi pobjedu

Cedevita u posljednjem kolu ovogodišnje NLB lige u utorak od 18:00 u Sutinskim vrelima dočekuje Igokeu, a jednim okom će pratiti što će se događati u Vršcu i Podgorici

Prošle sezone četvrto i peto mjesto u NLB ligi vodili su u kvalifikacije za Euroligu, a šesto i sedmo u kvalifikacije Eurokupa. Ove sezone još nema garancije niti da će peto mjesto biti dovoljno za euroligaške kvalifikacije, niti da će sedmo biti dovoljno za mjesto pretkolo Eurokupa.

Cedevita se trenutno nalazi na šestom mjestu, ali ni pobjeda protiv Igokee joj ne garantira da će se tamo zadržati jer bi Hemofarm pobjedom u posljednjem kolu protiv Krke mogao preteći Cedevitu.
"Da, malo smo si zakomplicirali stvari i doveli se u situaciju da nam i pobjeda protiv Igokee može donijeti tek 7. mjesto, ali što je tu je", kaže Vedran Princ koji je dao velik doprinos u pobjedama Cedevite posljednjih tjedana. "Treba u utorak pobijediti što neće biti lagano, pa pratiti rasplet na ostalim terenima."

Najbolji rasplet Cedeviti bi, uz pobjedu nad Igokeom, bio poraz i Budućnosti i Hemofarma što bi joj u konačnici donijelo 5. poziciju. Povoljan bi rasplet za Cedevitu bio ili domaći poraz Budućnosti ili Hemofarma jer bi tada završila na šestom mjestu. Rasplet s porazom Budućnosti bi odgovarao i Zagrebu koji bi pobjedom nad Crvenom zvezdom išao na NLB Final Four.

Aco Petrović niti za ovu utakmicu ne može računati na Edwardsa i Vukušića koji se ipak oporavljaju pa bi se u rosteru trebali naći već za tjedan dana u velikom susretu sa Estudiantesom. Tako će ponovno na petici minute imati i Franko Kaštropil.
"Bilo bi stvarno odlično ovogodišnju NLB ligu završiti pobjedom i pozitivnim omjerom 14 - 12. To bi nam ipak donijelo mir pred start Lige za prvaka i jako bitne susrete sa Estudiantesom", kaže Kaštropil.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.