Sport

Taekwondo, Seniorsko PH

Bojo zlatni, Perović brončani na Prvenstvu Hrvatske

Bojo zlatni, Perović brončani na Prvenstvu Hrvatske

U Zagrebu je jučer (Sutinska vrela) održano SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U TAEKWONDO-u. Na natjecanju je nastupilo dvjesto natjecatelja iz 47 klubova ( 137 seniora i 63 seniorke).

Među najboljim Hrvatskim natjecateljima nastupili su i seniori Taekwondo kluba Zadar, njih petero.

U EKIPNIM POREDKU SENIORI TK ZADRA zauzeli su visoko ČETVRTO MJESTO sa osvojene dvije medalje i jednim plasmanom peto do osmo mjesto i ukupno 15 bodova.

ANTONIO MIRKOV -63 nije bio uspješan, izgubio je u prvom kolu od Talente iz Splitskog Galeba kod rezultata 7:7 na zlatni bod.

FILIP ŠIMUNIĆ  -74 nakon dvije pobjede nije uspio u borbi za medalju, izgubio je od Filipa Majcena iz Susedgrad sokola iz Zgreba, i zauzeo PETO MJESTO od 33 u kategoriji.

JURE PEROVIĆ -58 je pobijedio dvije borbe a u polufinalu ga je čekao Olimpijski kandidat Stipe Jarloni iz Knina. Jure nije još u mogućnosti pobijediti ovakvog svjetski renomiranog sportaša pa se morao zadovoljiti osvojenim TREĆIM MJESTOM i BRONČANOM MEDALJOM što je u ovakvoj konkurenciji izuzetan uspjeh.

Naš najbolji senior i hrvatski reprezentativac NIKOLA BOJO  -87 redom je pobijedio Luku Majetića iz Jastreba (Zagreb) uvjerljivo prekidom 16:4.U polufinalu osvajača juniorskog europskog odličja, odličnog Marka Muhića iz Karlovca kod rezultata 8:8 na zlatni bod, i na kraju u finalu je svladao i Ivana Matića iz Dugog sela 8:6.                                                                                                                       

Jedina seniorka ANA SMOLIĆ - 62 svojim je nastupom, u EKIPNOM POREDKU SENIORKI postavila ljestvicu na 14- 16 MJESTO klubova. U borbi za medalju dočekala ju je stara znanica, reprezentativka Marina Sumić iz zagrebačkog Metalca. U ovoj najbrojnijoj (16) i najjačoj ženskoj kategoriji Marina je bila uspješnija 1:4 i Ana se morala zadovoljiti plasmanom na PETO MJESTO.

 „Nastupom naših natjecatelja možemo biti zadovoljni posebno što su trojica njih tek izašli iz juniorske kategorije (17 god.)Još jedanput ćemo spomenuti Nikolu Boju člana TK Zadar i djelatnika Policijske uprave zadarske  koji je svojim uspjesima došao u priliku da kao član Hrvatske reprezentacije nastupi na Svjetskom prvenstvu u svibnju u Koreji. Ovom prilikom se zahvaljujemo na podršci i razumijevanju PU koju pruža Nikoli kod putovanja na natjecanja i odrađivanja treninga", rekao je Mladen Uskok, trener Taekwondo kluba Zadar.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.