Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Ahmetbašić: Presudila je naša timska igra

Ahmetbašić: Presudila je naša timska igra

Prema valorizacijskom indeksu (18), najkorisniji igrači Zadra sinoć su bili kapetan Jakov Vladović (14k, 4sk, 5uk.l) i Miro Bilan (13k, 5sk, 3bl)

Dojmljiv je debi imao Mirza Ahmetbašić pred, istina malobrojnom, domaćom publikom. U pobjedu nad Zabokom ugradio je 8 koševa, ali i pokazao da se na njega može itekako računati u utakmicama koje slijede, pa i protiv jačih protivnika nego što je sinoć bio Zabok.

- Ispostavilo se da je bila lagana utakmica, iako smo bili spremni na eventualnu neizvjesnost. Igrali smo baš kao pravi tim i ako nastavimo tako, mislim da bismo mogli dobro proći u Prvenstvu Hrvatske. Jedino smo u prvom poluvremenu djelovali malo pospano, a kad smo podigli nivo u obrani, riješili smo pitanje pobjednika. Takve periode slabe igre nadam se da nećemo ponavljati - prvi su dojmovi Ahmetbašića nakon pobjede (92-61) Zadra nad Zabokom.

No, neće Mirza poletjeti "u oblake", svjestan je da se na treningu mora i dodatno nametnuti kako bi izborio svoju minutažu:

- Trenerovo povjerenje sam stjecao iz treninga u trening i baš mi je drago što sam već večeras dobio malo značajniju minutažu. Ne mislim da sam se ovom utakmicom nametnuo treneru i zato moram nastaviti raditi kao dosad i nadati se da će tako rasti i moja minutaža.

Prema valorizacijskom indeksu (18), najkorisniji igrači Zadra sinoć su bili kapetan Jakov Vladović (14k, 4sk, 5uk.l) i Miro Bilan (13k, 5sk, 3bl). Evo kako je kapetan prokomentirao sinoćnju pobjedu:

- Ključ pobjede bila je svakako naša agresivna obrana koju smo zaigrali u drugoj četvrtini i koja je dovela do nekoliko naših laganih poena kojima smo se i rezultatski odvojili. Kasnije smo samo nastavili tim ritmom i naša je prednost rasla, a kad je ona prešla 25 koševa prednosti, bilo je potrebno tek zatvoriti utakmicu.

Vladović se po svemu sudeći u potpunosti oporavio od ozljede ruke koja ga je s parketa bila udaljila više od mjesec dana.

- Ozljeda je stvar prošlosti i iskreno se nadam da ih više neće biti, makar do kraja prvenstva - dovršio je Vladović.

Za košarkaše Zadra neće biti vremena za odmor nakon sinoćnje pobjede, s obzirom da ih već u ponedjeljak čeka nezahvalno gostovanje u Sinju kod Alkara...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.