Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Gradski derbi opravdao očekivanja: Pobjeda Zadra u zanimljivom susretu

Gradski derbi opravdao očekivanja: Pobjeda Zadra u zanimljivom susretu

Najbolji igrač u pobjedi Zadra bio je Marko Car sa 32 koša i ukupnom valorizacijom 37

Ugodno popunjene Jazine bile su poprišite gradskog košarkaškog derbija u kojem je Zadar na kraju slavio, iako se cijelu utakmicu mučio i lomio otpor vrlo dobre momčadi Borika. 

"Gosti" su bolje otvorili susret i poveli 1-4, a kad je Pešut smanjio na 3-4 poenom iz reketa, uslijedio je pravi tricaški obračun. Pet su trica u nizu pogodili kombinirano igrači obiju momčadi (Petani, Batur, Pešut i dvije Car), što su košarkaši Zadra nešto bolje iskoristili i poveli rezultatom 9-13.

Batur i Car zagospodarili su igrom Zadra i držali svoju momčad u vodstvu, no žilavi Borik se nije predavao, te je držao korak ponajviše zahvaljujući Petru Mariću, pa se na odmor pred početak druge četvrtine otišlo s rezultatom 20-24 u korist Zadra.

Neizvjesna borba obilježila je i nastavak igre. Napad po napad, Puntamičani su tražili priliku za svoje prvo vodstvo nakon 6-4 iz prve četvrtine, i napokon su je dočekali u 18. minuti kad je Škifić pogodio tricu za 33-31 u korist Borika.

Bio je to okidač za pravu ofenzivu Borika, koji nakon namjerne osobne pogreške Marka Cara dolazi do vodstva od čak 40-33 minutu prije kraja poluvremena, a do isteka 20. minute još je Čakarun pogodio jedno slobodno bacanje za konačni rezultat 41-33 na poluvremenu.

"Rezultat je realan prikaz odnosa na parketu"

Pino Grdović: Bila je ovo izuzetno tvrda utakmica u kojoj je Borik dominirao kroz prvo poluvrijeme, a mi kroz drugo. Konačni rezultat je realan prikaz odnosa snaga na parketu i tijeka utakmice. Borik cijelu sezonu igra odlično, tako i u ovoj utakmici i na tome im čestitam.

Neven Plantak: Čestitam svojim igračima na odličnom otporu kojeg su pružili Zadru. Skakački smo im parirali, no izdao nas je šut za dva poena, što je odraz našeg umora, ali i odnosa u kvaliteti između nas i NLB ligaša. Meni osobno imponira činjenica da sve najjače momčadi u Hrvatskoj protiv nas koriste tek 5 ili 6 svojih najboljih igrača kako bi nas pobijedili. To je samo dokaz našeg kvalitetnog rada tokom cijele sezone.

Košarkaši Zadra su žustro otvorili nastavak susreta, te su zahvaljujući raspoloženom Caru izradili seriju od čak 9-0 u samo dvije i pol minute igre i tako prešli u vodstvo pri rezultatu 41-42, na što je trener Borika Neven Plantak reagirao minutom odmora.

Iz napada u napad gradski su se rivali izmjenjivali u vodstvu, sve do posljednje minute treće četvrtine, kada se Zadar koševima Ivanova i Cara odvojio na 5 razlike, pa je semafor s istekom treće četvrtine pokazivao 53-58 u korist Zadra.

I posljednju četvrtinu kontrolirali su košarkaši Zadra, pa su u 36. minuti uspjeli doći i do svog prvog dvoznamenkastog vodstva na utakmici pri rezultatu 64-74 nakon trice Browna sa istekom napada. Kad je Ivanov u 38. minuti zabio za večeras najviše vodstvo Zadra 64-77, dvojbe oko pobjednika gradskog derbija više nije bilo jer Boriku je ponestalo snage za povratak. 

Susret je završen rezultatom 71-81 u korist Zadra, no mrlju na pobjedu ostavio je mizeran šut sa linije slobodnih bacanja od samo 45%, te činjenica da je trener Grdović u igri ponovno koristio samo 6 igrača, od kojih je povratnik Vladović dobio samo 7 minuta.

Najbolji igrač u pobjedi Zadra bio je Marko Car sa 32 koša i ukupnom valorizacijom 37. Ive Ivanov dodao je 15, a Batur 14 koševa. Škifić je bio najbolji u redovima Borika sa 17 ubačaja.

KK Borik-Puntamika - KK Zadar 71-81 (20-24, 21-9, 12-25, 18-23)

KK Borik-Puntamika: Mikulić, Marić 6, Čakarun 7, Ružić 9 (8sk), Pešut 8, Petani 6, Škifić 17, Marin, Troskot 2, Jurjević 10, Grabovac, Šarlija 6.

KK Zadar: Car 32 (5sk, 6as), Vladović, Batur 14, Ahmetbašić, Dundović, Marčinković 10, Olivari, Ivanov 15 (9sk), Brown 10 (12sk), Pelczmann, Vlaić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.