Sport

Košarka, A-1 Liga za prvaka

Zagreb rutinski preko Splita

Zagreb rutinski preko Splita

U 13. kolu A-1 Lige za prvaka Zagreb CO je svladao Split CO s 83:70. Priliku za debi u seniorskoj momčadi Zagrbaša dobili su zlatni juniori Hezonja, Kraljić i Mavra. Za Žute ovaj poraz znači matematički oproštaj od doigravanja

Zagreb je protiv Splita bez većih stresova ubilježio još jednu unaprijed upisanu pobjedu, no nemaju Mravi previše razloga za zadovoljstvo. Ostatak sezone već je odavno upitan za Maria Kasuna, a izgleda da je Burić do kraja sezone ostao bez još jednog člana prve petorke - Alexa Renfroea.

Ozljeda koja je u početku bila okarakterizirana kao hematom na desnoj nozi američkog organizatora igre pokazala se rupturom koja najvjerojatnije znači i kraj sezone za brzonogog playmakera.

"Ovo mijenja puno toga. Renfroe je bio važan dio ove momčadi, od obrambenog do trkačkog i skakačkog segmenta igre", razočaran je nakon susreta sa Splitom bio trener Zagreba.

Sama utakmica bila je neizvjesna do sredine druge četvrtine. Do tada je Split preko Mimice, Grgurevića i Katića držao egal. Još u 14. minuti na semaforu je svijetlilo 31:31, no Žuti su u posljednjih šest minuta ostali bez koša, a Zagreb je predvođen Damirom Mulaomerovićem serijom 13:0 osigurao miran odlazak na odmor.

Nastavak je donio još razigranijeg Katića i solidnog Mahalbašića, no bilo je to premalo da bi Žuti zaprijetili Zagrebu kojeg je Mulaomerović novom serijom odveo do 20 poena prednosti (63:43).

Održavali su Mravi tu prednost do same završnice susreta pa su priliku da debitiraju u dresu Zagreba i zarade pljesak tek dvjestotinjak okupljenih gledatelja dobili novopečeni europski juniorski prvaci iz Barcelone - Mario Hezonja, Dominik Mavra i Antonio Kraljić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.