Sport

Košarka, A-1 liga za prvaka

Splićani osramotili prvake u Trnskom

Splićani osramotili prvake u Trnskom

Split u prvom poluvremenu zabio 69 poena

U trećem kolu Lige za prvaka Split je slavio na gostovanju u Trnskom s uvjerljivih 106:78, ostvarivši u prvom poluvremenu nevjerojatnih 40 poena viška.

Splitska petorka Mimica, Subotić, Vujčić, Sobin i Babić uraganski je otvorila susret u Trnskom. Za nešto više od dvije minute napravili su seriju 13:0, a uz odličan šut za dvicu i tricu i apsolutnu dominaciju u skoku rutinski su povećavali prednost. Kod domaćih se previše osjećao nedostatak Maria Kasuna, a jedini raspoloženi Mrav Kruno Simon do isteka je prve četvrtine postigao više od polovice poena svoje momčadi (7p). Konačnih 39:15 na isteku 10. minute postavio je svojom prvom (petom splitskom) tricom Paolo Marinelli.

Androićeva momčad ni u nastavku nije uspjela pohvatati konce svoje igre. Split je odlično koristio svoju skakačku nadmoć, a rijetki poeni Markote i Mašića nisu puno ometali zahuktale goste koji su sredinom druge dionice napravili seriju 15:0 (Babić, Dijan, Sobin, Subotić i Vujčić) za 59:22. U završnici prvog poluvremena Markota je promašio oba slobodna bacanja, a Simon desetu domaću tricu, te su Splićani na odmoru imali okruglih +40 (69:29).

Nakon veličanstvenog prvog poluvremena Split je u nastavku pao u ritmu, no razlika se nije bitnije smanjivala. Tek u posljednje tri minute treće četvrtine Zagreb je serijom 13:5 (u kojoj je ključni doprinos dao Mašić) zaostatak smanjio na 33 poena (87:54).

Mašić je šutersku seriju nastavio i u posljednjoj dionici ubacivši osam poena (dvije trice), te je zajedno s Halilovićem približio Zagreb na 87:64. Gotovo četiri minute trebalo je Splićanima da preko Dijana (koš i slobodno bacanje) prekinu post, da bi novim poenima Dijana, te tricom Mimice i sve boljeg Najeva Žuti u 36. minuti opet otišli na +31. Bila je to lijepa zaliha za mirnu završnicu u kojoj je Bavčevićeva momčad došla do vrlo uvjerljive gostujuće pobjede (106:78), ispisavši svojim navijačima najljepšu moguću pozivnicu za petak kada na Gripe stižu Šibenčani.

U pobjedničkoj splitskoj momčadi najefikasniji su bili Luka Babić (23p, 4sk), Dijan i Mimica su zabili po 16, Vujčić 14 poena (6sk, 5as), te Sobin 12 poena (8sk).  Mašić je postigao 37 poena za domaće (5sk), a Mulaomerović 15 (4sk).

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.