Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Pino Grdović: Protiv Cedevite bez imperativa

Pino Grdović: Protiv Cedevite bez imperativa

Susret između Zadra i Cedevite na rasporedu je večeras u 20:00 sati u Krešinom domu

Večeras će se po peti put ove sezone košarkaši Zadra suprotstaviti Cedeviti Ace Petrovića. U četiri dosadašnja susreta, međusobni omjer ove dvije momčadi je 2-2, a njihova najupečatljivija utakmica ove sezona bila je svakako ona u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića, kada je pomlađeni sastav Zadra pobijedio Cedevitu u punom sastavu košem Batura sa zvukom sirene.

Nakon te velike pobjede, Zadrani su se još jednom suprotstavili Cedeviti u Prvenstvu Hrvatske, no u Sutinskim su vrelima doživjeli poraz rezultatom 69-60.

Večeras će stoga Zadrani tražiti osvetu za taj poraz kako bi pokušali izboriti drugu startnu poziciju pred početak doigravanja. Iako se pobjeda očekuje, trener Pino Grdović će ulogu favorita prebaciti na Cedevitu:

- Cedevita je u večerašnjem susretu u stanovitoj prednosti s obzirom na snagu njihovog rostera. Na svim su pozicijama bolje pokriveni od nas i zato su večeras favoriti. Mi igramo bez ikakvog imperativa jer smo doigravanje već osigurali, a uz to imamo i ponekih problema s ozljedama. Na Vladovića i Dundovića još ne znam mogu li računati, dok Brown vuče ozljedu skočnog zgloba koju je zadobio na utakmici s Borikom, no njegov se nastup može očekivati.

Kad je spomenuo Browna, trener Grdović je nakratko zastao, te uputio nekoliko komplimenata na njegov račun:

- Brandon je možda i najpozitivniji primjer kako se jedan stranac može boriti za klub za koji do jučer praktički nije niti znao. Danima igra unatoč tome što osjeti bol, te ne stvara probleme oko kašnjenja plaća. Trenirao sam puno stranaca u svome životu i mogu potvrditi da oni često i na najmanji znak ozljede traže poštedu, sve u dogovoru sa svojim agentima. Kod Brandona to nije slučaj, on je već nekoliko puta ignorirao naputke agenta i liječničke službe, te je na svoj vlastiti rizik igrao kroz ozljedu. Jako sam sretan što sam ga zatekao u momčadi i on može poslužiti kao najsvjetliji primjer našim mladim košarkašima.

Nakon što je (zasluženo) nahvalio jedinog preostalog Amerikanca u momčadi, Grdović se vratio na susret s Cedevitom, te se osvrnuo na najavu Ace Petrovića kako će u Zadru odmarati svoje najbitnije igrače:

- Ja mu ni najmanje ne vjerujem! Aco želi pobjedu, on ima odličnu momčad i siguran sam da je ova njegova izjava "pila naopako". Uostalom, on je dugo bio trener u Zadru i poznaje situaciju u našem klubu možda i bolje od mene, koji sam tek nedavno došao. Sigurno je da će znati upotrijebiti to znanje da dođe do pobjede.

Niti Pavle Marčinković se nije dao smesti Acinom najavom:

- Vidio sam neke napise da trener Petrović planira odmarati svoje glavne igrače, no to nas ni najmanje ne zanima jer ćemo na sve moguće načine tražiti pobjedu kako bi eventualno osigurali drugu startnu poziciju u doigravanju, koja nam donosi prednost domaćeg parketa u polufinalu.

Susret između Zadra i Cedevite na rasporedu je večeras u 20:00 sati u Krešinom domu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.