Sport

Taekwondo

Matej Lebo i Franjo Opačak prvaci svijeta!

Matej Lebo i Franjo Opačak prvaci svijeta!

Proteklog vikenda u Umagu je specijalističkim seminarima završeno Prvo Svjetsko prvenstvo u tradicionalnom taekwondou, na kojem je hrvatska reprezentacija napravila izuzetan rezultat.

Između 17 država svijeta sa 4 kontinenta, naša reprezentacija je zajedno sa reprezentacijom Španjolske i Afganistana, proglašena najboljom u ukupnom poretku nakon završetka natjecanja u borbama, formama i specijalnim tehnikama. Svoju superiornost i kvalitetu hrvatska je reprezentacija dokazala kroz osvajanje sedam juniorskih i dva seniorska zlata i jedne srebrne medalje.

Hrvatske medalje ostvarene su u disciplini sparinga i formi, a najbolje ostvarenje zabilježili su muški seniori Franjo Opačak i Matej Lebo, koji su svoj nastup okončali sa zlatom medaljom i titulom svjetskih prvaka. Njihov uspjeh je tim veći kad se zna da su na ovom prvenstvu nastupili najbolji taekwondo borci tradicionalnog stila i to samo nositelji crnog pojasa.

Ovim zlatnim medaljama naši mladi Benkovčani su donijeli veliko poštovanje hrvatskoj reprezentaciji u svjetskoj taekwondo (tradicionalni stil) zajednici, i time će 8. svibnja, dan finalnih borbi, ostati trajno zabilježen u sportskoj povijesti grada Benkovca.

- Lebo i Opačak istinske su sportske zvijezde i prvaci grada Benkovca koji su po prvi put donijeli u grad seniorske zlatne medalje sa svjetskog prvenstva. Time su se ova dva mlada sportaša definitivno potvrdila kao nositelji borilačkog sporta u gradu Benkovcu i našla svoje mjesto u prvom redu sa ostalim vrhunskim sportašima naše županije i šire. Ovaj izniman uspjeh nesumnjivo će još više motivirati ostale mlade sportaše i potaknuti djecu i mlade da se bave sportom. Također, ovom velikom sportskom postignuću mladih Benkovčana pridonijeli su svakako Grad Benkovac i Zadarska županija, koji su svojom pomoći omogućili odlazak na Svjetsko prvenstvo i tako direktno kumovali zlatnom sjaju grada i županije. Ujedno velika zahvala upućena je i Puntamiki line, te Iliriji d.d., jer bez njihove podrške uspjeh ovih mladih sportaša ne bi bio potpun. Nadamo se da su ove zlatne svjetske seniorske medalje samo uvod u daljnja najbolja ostvarenja sa terena borilačkog sporta, te da će sportski uspjesi Lebe i Opačka biti uzor mladima  i ispisivati povijesne rezultate. Najvažnije je da se ovakvi sportski talenti ne zanemare jer oni nam predstavljaju osnovni resurs za opći razvoj čitavog društva - kazao nam je vidno uzbuđen trener KBK Benkovac Elvis Nakić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.