Sport

Nogomet, UEFA Europa Liga

Pennant: Ni Chelseaju nije lako na Britanniji, pa neće biti ni Hajduku

Pennant: Ni Chelseaju nije lako na Britanniji, pa neće biti ni Hajduku

Jedan od najboljih nogometaša engleskog premierligaša Stoke Cityja, prvog Hajdukovog suparnika u 3. kolu kvalifikacija za Europa ligu, Jermaine Pennant, uvjeren je da će do prvog susreta na Britanniji Stoke biti fizički spreman parirati Hajduku.

Za razliku od Stokea, koji još nije odigrao ozbiljniju utakmicu na svojim pripremama, Hajduk je već odradio prvo kolo domaćeg prvenstva protiv Šibenika i to uspješno (2-1). Bivši mladi engleski reprezentativac Pennant smatra da će u tjedan dana, koliko je ostalo do prvog susreta, uspjeti sustići Splićane što se fizičke spreme tiče.

- Hajduk je trenutno u prednosti s obzirom da su odigrali već sve svoje pripremne utakmice i odradili prvo kolo domaćeg prvenstva. Međutim, mi imamo još dvije utakmice za odigrati do našeg dvoboja tako da ćemo do idućeg tjedna bit spremni - rekao je Englez.

Pomoćni trener Stokea Dave Kemp gledao je pobjedu Hajduka nad Šibenikom kako bi što preciznije mogao prenijeti svoje dojmove Tonyju Pulisu (menadžeru). Pennant smatra da će to biti njihova prednost što će moći vidjeti Hajduk u natjecateljskoj utakmici dok Hajduk neće dobiti tu priliku do susreta u Engleskoj.

- To će biti vrlo važno za nas. Kao i igranje prve utakmice pred svojim navijačima. Nadam se da možemo ostvariti pobjedu s nekoliko golova viška kako bi si olakšali uzvrat u Splitu. No ne želim nikoga podcjenjivati, Hajduk je najteža momčad koju smo mogli izvući od svih koje su bile u bubnju. Ali isto tako oni moraju znati da nikome nije lako na Britanniji. Ni Chelseaju, ni Manchester Unitedu, ni Arsenalu. Nikome nije bilo lako pa neće ni njima - zaključio je Penannt.

Do utakmice s Hajdukom očekuje se povratak prvog vratara u sastav, Danca Thomasa Sørensena, koji je propustio sve prijateljske oglede dosad zbog ozljede. Također će za sastav konkurirati i Jonathan Woodgate koji se nakon novih problema s ozljedama vratio treninzima prve momčadi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.