Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Petrić se potpuno oporavio i za vikend predvodi HSV

Petrić se potpuno oporavio i za vikend predvodi HSV

Hrvatski nogometni reprezentativac Mladen Petrić ovog će vikenda u Nizozemskoj predvoditi napad HSV-a u predsezonskim susretima protiv Zwollea i Groningena.

Petrić je početkom lipnja podvrgnut operaciji aduktora desne noge, ozljede koja je uvjetovala propuštanje završnice bundesligaške sezone. Po oporavku uslijedile su pripreme za povratak u natjecateljsku formu.

Sredinom tjedna tako je propustio pripremni turnir Liga Total Cup i utakmice protiv Bayerna i Borussije Dortmund kako bi radio na vlastitoj fizičkoj spremi, a tijekom vikenda bi hrvatski napadač trebao predvoditi momčad koja će u predsezonskim susretima odmjeriti snage protiv nizozemskih protivnika.

Prošle je zime Petrić bio na korak od napuštanja HSV-a. Međutim, dolaskom novog trenera (Oenning) i sportskog direktora (Arnesen) došlo je do zaokreta kako u politici kluba, tako i njegovim razmišljanjima. Momčad je pomlađena, a u Arnesenovim planovima Petrić bi trebao biti njen nositelj.

- Puno toga što se promijenilo smatram dobrim - kaže Petrić, koji bi se tako uskoro mogao odlučiti na produljenje ugovora (vrijedi do lipnja 2012.) i ostvarenje sna o nastupu u Ligi prvaka tražiti s hamburškim klubom.

- I nastavit ću loviti taj san. Ne otpisujem vlastite ciljeve. Zašto ga ne bih ostvario s HSV-om? Ovdje se stvari razvijaju u pravom smjeru. Ono što je obećano je i ostvareno i imam osjećaj da su navijači to prihvatili i da će podržati našu mladu momčad - dodaje hrvatski reprezentativac.

Novi ugovor tako se nameće kao logično rješenje.

- Bilo bi to sljedeće poglavlje u mojoj karijeri. Ali nisam pod stresom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.