Sport

Nogomet, Bundesliga

Petrić: Ne možete se boriti za trofeje ako pustiti 12 iskusnih igrača

Petrić: Ne možete se boriti za trofeje ako pustiti 12 iskusnih igrača

Slab start nogometaša HSV-a u novu sezonu, samo jedan bod u dva kola Bundeslige, povećao je pritisak na igrače i trenera Michaela Oenninga.

Jedan od najiskusnijih igrača u momčadi, hrvatski napadač Mladen Petrić (30), tvrdi da je upravo pritisak ono što sada najmanje treba hamburškome klubu.

- Ako se o svakom problemu diskutira u javnosti, ako se svaki dan igrače ispituje o različitim temama, a ne o nogometu, jasno je da će vaša koncentracija patiti kada dođete na stadion. Morate imati svoj mir i tišinu kako biste mogli raditi - prenosi Petrićevu izjavu Deutsche Welle.

Hrvatski je reprezentativac, koji još uvijek nije produljio ugovor s klubom, stao i u obranu trenera.

- Nadam se da možemo uhvatiti konstantu i da će trener dobiti dovoljno vremena. Ali, tu se ponovno javlja problem pritiska. Trener dobiva vrijeme samo ako se ne gradi stalni pritisak i ako ljudi ne očekuju da će u svojoj prvoj sezoni dovesti momčad na jedno od prva tri mjesta - dodao je Petrić uz zaključak:

- Ako pustite 12 iskusnih igrača, ne možete pretpostavljati da ćete nastaviti u istom ritmu i da ćete se boriti za trofeje. Trebat će vremena za to, ali ovaj će klub uspjeti.

HSV je, podsjetimo, u prvom kolu Bundeslige izgubio u gostima kod aktualnog prvaka Borussije Dortmund, dok je prošli vikend pred svojim navijačima odigrao neodlučeno (2-2) protiv novog prvoligaša Herthe.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.