Sport

Tenis

US Open, kvalifikacije: Četvero Hrvata u akciji

US Open, kvalifikacije: Četvero Hrvata u akciji

U utorak u New Yorku počinju kvalifikacije za US Open, posljednji teniski Grand Slam turnir sezone. Od hrvatskih predstavnika nastupit će Antonio Veić, Nikola Mektić, Ajla Tomljanović i Ani Mijačika, ali nitko od njih četvero ne igra prvoga dana kvalifikacija.

Antonio Veić, 185. tenisač na svjetskoj rang-ljestvici, igrat će na startu protiv 30-godišnjeg Tajlanđanina Danaia Udomchokea (203. ATP). Bit će to njihov prvi ogled.

Protivnik Nikole Mektića (271. ATP) bit će francuski tenisač David Guez, 166. igrač svjetskog poretka. Mektić je slavio pobjedu u dva seta u jedinom njihovom dosadašnjem susretu, ove godine na ITF Futuresu u Zagrebu.

U ženskom dijelu kvalifikacija, hrvatski tenis imat će dvije predstavnice. Ajla Tomljanović (18 godina), 161. na WTA ljestvici, igrat će u 1. kolu protiv Austrijanke Yvonne Meusburger, koja je za 30 pozicija bolje rangirana. Bit će to njihov prvi susret.

Ani Mijačika (24 godine, 224. WTA) igrat će protiv 18-godišnje Francuskinje Kristine Mladenovic, 188. tenisačice svijeta. Njih dvije ove godine su već igrale na zemlji u Padovi. Bolja je bila Mladenovic u tri seta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.