Sport

Hokej

Lokomotiv Jaroslavlj već ove sezone igra u KHL ligi?

Lokomotiv Jaroslavlj već ove sezone igra u KHL ligi?

Ruski hokejaški klub Lokomotiv iz Jaroslavlja, u srijedu desetkovan stravičnom tragedijom u kojoj su poginuli svi osim jednog igrača prve momčadi, mogao bi već ove sezone ipak nastupiti u KHL ligi, sudeći prema predsjedniku lige.

U srijedu je momčad Jaroslavlja krenula na putovanje u Minsk, gdje je trebala u četvrtak zaigrati protiv Dinama na otvorenju nove sezone Kontinentalne hokejaške lige (KHL), u kojoj se natječu klubovi iz Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Latvije i Slovačke.

Ubrzo nakon polijetanja zrakoplova JAK-42 iz zračne luke u Jaroslavlju, došlo je do stravične tragedije u kojoj je preminulo 27 od 28 igrača Lokomotiva. Preživio je jedino Aleksander Galimov, ali je i on u vrlo kritičnom stanju. On i jedan član posade su jedini preživjeli u tragičnoj nesreći.

Predsjednik KHL lige Aleksander Medvedev u četvrtak je izjavio kako bi svaki klub koji participira u KHL ligi trebao dobrovoljno ustupiti Lokomotivu do trojicu svojih igrača. Time bi Lokomotiv dobio između 40 do 45 igrača među kojima bi mogao birati za sastavljanje momčadi.

- Razgovarao sam s predstavnicima 18 klubova iz KHL lige. Svi su poduprijeli ovaj prijedlog. Lokomotiv bi uz ''posuđene'' igrače trebao promovirati i petoricu hokejaša iz svoje mlade momčadi - objasnio je Medvedev.

Lokomotiv je jedna od vodećih snaga u ruskom hokeju. Osvajao je naslov prvaka Rusije 1997., 2002. i 2003. godine. Prošle sezone je osvojio treće mjesto u KHL ligi...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.