Sport

Nogomet, Bundesliga

Kicker: Jajalo najbolji Hrvat, Petrić i Lakić najlošiji

Kicker: Jajalo najbolji Hrvat, Petrić i Lakić najlošiji

Njemački magazin Kicker objavio je ocjene nogometaša koji su minulog vikenda zaigrali za svoje klubove u 6. kolu Bundeslige. Od hrvatskih igrača, najbolje je ocijenjen Mato Jajalo iz Kölna.

U 53. bundesligaškom dvoboju lokalnih rivala, Köln je u gostima kod Bayera slavio iznenađujuću pobjedu 4-1, čime je svladao ''apotekare'' prvi put nakon 6. travnja 1996. godine. Jajalo je odigrao cijelu utakmicu za pobjedničku momčad, te je vrlo dobru partiju zaključio pogotkom u 90. minuti utakmice. Dobio je odličnu dvojku. Ocjene su, podsjećamo, od najbolje jedinice do najlošije šestice.

Lukas Podolski zaradio je za svoju partiju na toj utakmici čistu jedinicu, dok je njegov partner u napadu Kölna, Slovenac Milivoje Novakovič, dobio samo za pola boda slabiju ocjenu (1,5). Podoslki je upisao dva gola i asistenciju, a Novakovič jedan gol i čak tri asistencije.

Solidnu trojku zaradio je kapetan Herthe Andre Mijatović u domaćem remiju svog kluba protiv Augsburga 2-2.

Hoffenheim je na svom stadionu pobijedio Wolfsburg s 3-1. U gostujućoj momčadi zaigrala su dvojica hrvatskih nogometaša. Mario Mandžukić, koji je u 67. minuti asistirao Dejagahu za jedini gol gostiju, da bi samo minutu nakon toga izašao iz igre, valoriziran je s ocjenom 3,5, dok je Srđan Lakić za svih 90 minuta igre dobio slabu peticu.

Napadač dortmundske Borussije Ivan Perišić prvi je puta u 6. kolu Bundeslige zaigrao za svoju momčad od prve minute. Odigrao je u gostujućem porazu svog kluba kod Hannovera 2-1 svih 90 minuta, te je ocijenjen sa četvorkom. U toj utakmici je aktualni prvak vodio do 87. minute s 1-0, ali svejedno na kraju nije osvojio niti jedan bod.

Mladen Petrić sudjelovao je svih 90 minuta u novom podbačaju svog HSV-a, domaćem porazu od Borussije Mönhengladbach 1-0, te je dobio slabu peticu. HSV drži posljednje mjesto sa samo jednim bodom, pa je u ponedjeljak uprava kluba smijenila trenera Michaela Oenninga, te na njegovo mjesto postavila dosadašnjeg trenera rezervne momčadi, Argentinca Rodolfa Cardosa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.