Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kicker: Hrvatima slabe ocjene u 16. kolu

Kicker: Hrvatima slabe ocjene u 16. kolu

Hrvatski nogometaši nisu se proslavili u 16. bundesligaškom kolu. Naime, niti jedan od naših predstavnika u elitnom razredu njemačkog nogometa nije od prestižnog sportskog magazina Kickera zaslužio ocjenu veću od slabe četvorke.

Takvom su ocjenom valorizirani veznjaci Kölna, odnosno HSV-a Mato Jajalo i Ivo Iličević.

Jajalo je u uvjerljivoj domaćoj pobjedi (4-0) protiv Freiburga asistirao Lukasu Podolskom za posljednji, četvrti gol, dok je Iličević započeo svoju prvu bundesligašku utakmicu u HSV-u po transferu iz Kaiserslauterna. Zamijenjen je u 84. minuti, dok je Mladen Petrić ušao u igru u 68. minuti, ali je ostao neocijenjen.

Bez ocjene je ostao i Ivan Perišić za svoj nastup od 73. minute u domaćem 1-1 remiju njegove Borussije Dortmund protiv Kaiserslauterna. Kapetan berlinske Herthe Andre Mijatović zaslužio je 4.5 za 90 minuta igre u domaćem porazu njegovog sastava od Schalkea (1-2), dok je Mario Mandžukić (igrao cijelu utakmicu) zaslužio još slabiju peticu u visokom 4-1 gostujućem porazu od Werdera.

U istoj je utakmici nekadašnji BiH reprezentativac Hasan Salihamidžić ocijenjen s 4.5 (u prvih 45 minuta).

Kažimo i da je Osječanin Boris Vukčević zaigrao od 75. minute u 2-0 gostujućoj pobjedi njegovog Hoffenheima protiv Nürnberga. Zamijenio je igrača susreta, bosansko-hercegovačkog reprezentativca Vedada Ibiševića koji je ocijenjen s vrlo dobrom dvojkom. Sejad Salihović u istoj je utakmici valoriziran s 3.5 za 90 minuta igre.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.