Sport

Plivanje, PK Jadera Zadar

Četiri zlata Lea Bavdeka u Šibeniku

Četiri zlata Lea Bavdeka u Šibeniku

Odličan nastup Petre Rudić, Lucijana Krpine te Antonija Magaša

U Šibeniku je održano 1. i 2. kolo plivačke "ŠI-ZD" lige u kategorijama od kadeta do juniora. PK Jadera je nastupio sa ukupno 12 natjecatelja. Najvrjednije rezultate ostvarili su Leo Bavdek i Petra Rudić koji su ujedno bili i najmlađi u svojim dobnim skupinama, nakon njih odlične rezultate ostvario je i Lucijan Krpina te Antonio Magaš.

Leo Bavdek je u pet isplivanih disciplina osvojio četiri prva mjesta, te tako skupio 1853 boda po LEN tablicama i našao se na prvom mjestu po najvrjednijem zbroju rezultata u dobnoj skupini kadeta. U većini disciplina nadmoćno je pobijedio konkurenciju tako je u disciplini 200m prsno s vremenom 2:52.74 za skoro 10 sekundi brže uplivao u cilj od drugoplasiranog, u disciplini 400m slobodno razlika između Lea i drugoplasiranog se popela na više od 22 sekunde, na 200m slobodno razlika je bila skoro 9 sekundi, dok je u disciplini 200m leptir koju je prvi put plivao pobijedio s razlikom od 2 sekunde.

Lucijan Krpina je dobnoj skupini kadeta u disciplini 50m leđno osvojio prvo mjesto dok je u disciplini 200m slobodno osvojio drugo mjesto,a u disciplini 200m leptir je osvojio treće mjesto,  Antonio Magaš je u istoj disciplini ali u kategoriji juniora osvojio drugo mjesto isto kao i u disciplinama  400m i 200m slobodno, Petra Rudić je u disciplinama  400m i 200m slobodno u kadetima osvojila treća mjesta.   Ovim natjecanjem plivači Jadere su krenuli u novu sezonu natjecanja u 25m bazenima i izuzetno smo zadovoljni rezultatima, jer uz natjecatelje koji su se izborili za prva tri mjesta i ostali plivači ostvarili su vrlo dobre rezultate. 

Već sljedeći vikend plivači Jadere nastupaju na mitingu Sv. Mihovil, a u toku su pripreme za stjecanje normi za nastup na državnom prvenstvu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.