Sport

Plivanje, PK Jadera Zadar

Plivači Jadere uspješni na dva natjecanja

Plivači Jadere uspješni na dva natjecanja

Leo Bavdek nakon tri kola i dalje u ukupnom vodstvu s 2705 bodova

Plivači zadarske Jadere nastupili su na dva natjecanja, ekipa početnika je u Splitu plivala na 1. kolu Otvorene ST lige za mlađe kadete i početnike, dok je malo starija ekipa plivala na Višnjiku 3. Kolo ŠIZD lige za kadete, ml. juniore i juniore.

U jutarnjim satima na Splitskom bazenu ŠC Poljud je u konkurenciji od preko 300 plivača iz 9 dalmatinskih klubova nastupilo 27 naših članova koji su pokazali da PK Jadera ima odličnu ekipu mlađeg uzrasta.

Najvrjednije rezultate ostvarile su Tonka Krstić i Elena Šušteršić. Tonka Krstić je u disciplini 25m leđno osvojila treće mjesto, a u disciplini 50m prsno osvojila je prvo mjesto dok je drugo mjesto u istoj disciplini osvojila Elena Šušteršić, a u disciplini 25m leđno se plasirala na četvrto mjesto.

Vrijedne rezultate je postigao i Ante Šikić koji je dva puta bio nadohvat medalje te se u disciplinama 25m leđno i 50m prsno plasirao na četvrto mjesto. Četvrta mjesta su zauzeli i Marija Kuman u disciplini 25m leđno, Nikita Baraba, u disciplini 50m leđno te Andrija Smolić u disciplini 100m prsno. Svim plivačima Jadere čestitke na još jednom uspješnom nastupu sa željama da se uskoro pridruže kolegama koji su osvojili medalje.

OSVOJENE MEDALJE PO KATEGORIJAMA

Disciplina: 25m LEĐNO, Plivačice - kategorija: C dobna skupina

3. mjesto Tonka Krstić (2003) vrijeme 22.31

Disciplina: 50m PRSNO, Plivačice - kategorija: C dobna skupina

mjesto Tonka Krstić (2003) vrijeme 55.36

mjesto Elena Šušteršić (2003) vrijeme 57.11

Pod vodstvom trenera prof. Ante Džaje i prof. danijela Torbarine nastupili su Andrija Smolić, Ante Nižić, Ante Šikić, Duje Grgić, Stipe Medić, Bruno Gaćina, Kristijan Lisica, Mate Nižić, Mateo Škalec, Renato Govorčina, Roko Stazić, Teo Jakšić, Filip Smolić, Josip Dugandžić, Maksim Komadina, Noa Kuman, Anđela Vrsaljko, Magdalena M. Mazul, Nika Sipina, Nikita Baraba, Elena Šušteršić, Jana Milin, Marija Maraš, Martina Pestić, Tonka Krstić, Mia Molnar i Marija Kuman.

3. kolo ŠIZD lige

U popodnevnim satima istog dana na 25m bazenu Višnjik u konkurenciji 140 plivača iz 4 kluba Šibensko - Kninske i Zadarske županije nastupilo je 12 članova Jadere.  U 3. kolu lige na programu su bile tri discipline: 50m leptir (M,Ž) 800m slobodno (M) i 1500m slobodno (Ž).

Najvrjednije rezultate ostvarili su Lucijan Krpina, Leo Bavdek i Petra Rudić koji su se plasirali među tri najbolja u svojim kategorijama. Lucija Krpina je osvojio prvo mjesto u disciplini 50m leptir, dok je u disciplini 800m slobodno osvojio drugo mjesto. Leo Bavdek je osvojio drugo mjesto u disciplini 50m leptir, dok se u disciplino 800m slobodno izborio za prvo mjesto. Petra Rudić je odlično isplivala disciplinu 1500m slobodno i plasirala se na treće mjesto, dok je u disciplini 50m leptir za 2 stotinke izgubila treće mjesto i plasirala se na četvrtu poziciju.

Nakon održana tri kola ŠIZD lige sa ukupno osvojenih 2705 boda po LEN tablicama na prvom mjestu po najvrijednijem zbroju rezultata u dobnoj skupini kadeta još uvijek je plivač Jadere Leo Bavdek, dok je na drugom mjestu sa 2174 boda godinu dana stariji Ivan Rakić iz PK Šibenik. Zadovoljni smo i nastupom ostalih plivača od koji se većina plasirala među prvih deset.

Plivači koji su se plasirali među tri najbolja u svojim kategorijama u isplivanim disciplinama:

3. KOLO - PO KATEGORIJAMA

Disciplina: 50m LEPTIR, Plivači - kategorija: kadeti

1. mjesto Lucijan Krpina (1998) vrijeme 31.76

2. mjesto Leo Bavdek (1999) vrijeme 32.09

Disciplina: 800m SLOBODNO, Plivači - kategorija: kadeti

1. mjesto Leo Bavdek (1999) vrijeme 9:37.88

2. mjesto Lucijan Krpina (1998) vrijeme 10:29.91

Disciplina: 1500m SLOBODNO, Plivačice- kategorija: kadeti

3. mjesto Petra Rudić (2001) vrijeme 22:50.61

Pod vodstvom trenera prof. Ante Džaje nastupili su Marko Knežević, Lovro Krpina, Lucijan Krpina, Toni Rudić, Filip Skroče, Leo Bavdek, Rina Marcelić, Livija M. Palestrina, Petra Rudić, Dora Sesardić, Dora Hrboka i Marija Šalina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.