Sport

Plivanje, Miting KDP Donat

Odlični rezultati plivača Jadere na mitingu KDP Donat

Odlični rezultati plivača Jadere na mitingu KDP Donat

U sklopu proslave Dana grada Zadra i Blagdana Svetog Krševana na zatvorenom bazenu „SC Višnjik" održan je 3. plivački miting na 1500 m u organizaciji Kluba daljinskog plivanja „Donat" iz Zadra.

Na mitingu je sudjelovalo 55 natjecatelja od kojih je i 6 članova Jadere.  Članovi PK Jadera su nastupili uz vodeće plivače daljinskog plivanja u Hrvatskoj, poput Milana Marina, Roka Čopca, Siniše Staničića i drugih te iako su bili među najmlađim sudionicima mitinga svojim nastupom su pokazali da se i u ovim disciplinama plivačkog sporta može računati na njihove uspjehe.

Svi su odlično isplivali 1500m, a na postolje su se popeli Petra Rudić (2001) koja je osvojila prvo mjesto sa vremenom 22:55.21, na drugo mjesto se popela najmlađa sudionica mitinga Tonka Krstić (2003) sa vremenom 27:11.99 i Leo Bavdek (1999) koji je sa vremenom 17:58.74 doplivao do drugog mjesta dok je u njegovoj dobnoj skupini prvo mjesto osvojio godinu dana stariji Ivan Šitić iz KDP Split.

Leo se u apsolutnom poretku plivača plasirao na visoko peto mjesto. Postignuti rezultati naših članova su još vrjedniji kad uzmemo u obzir da su većina ostalih natjecatelja iz raznih klubova daljinskog plivanja i da naši članovi plivaju uglavnom kratke discipline te se na tome zasniva i njihov trening. Posebne čestitke plivaču Jurici Milinu iz kluba Sv. Nikola Zadar koji je nastupio u kategoriji osoba s invaliditetom. Jurica je plivao kraću dionicu te je 800m isplivao za 16.56.

Članovi koji su nastupili na natjecanju: Tonka Krstić, Petra Rudić, Toni Rudić, Lucijan Krpina, Lovro Krpina, Leo Bavdek


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.