Sport

Nogomet

Cruyff: Odluka o novom izborniku donesena je prebrzo

Cruyff: Odluka o novom izborniku donesena je prebrzo

Legendarni nizozemski nogometaš Johan Cruyff još je jednom iskazao svoju netrpeljivost prema Louisu van Gaalu koji je prije nekoliko dana imenovan novim izbornikom ''oranja''.

Dva velika imena nizozemskog nogometa su već godinama u zategnutim odnosima, a njihov je sukob eskalirao prije nekoliko mjeseci kada je Cruyff sudskim putem spriječio Van Gaala da postane direktor Ajaxa. Sada je Cruyff dao do znanja da se ne slaže ni s imenovanjem Van Gaala na funkciju nacionalnog izbornika.

Bivši trener Ajaxa, Barcelone, AZ-a i Bayerna već je vodio nizozemsku reprezentaciju, ali nije se uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo 2002. godine. Sada je na kormilu naslijedio Berta van Marwijka koji je podnio ostavku nakon tri poraza na Euru u Poljskoj i Ukrajini.

- Ne mogu se oteti dojmu da je ključna odluka za nizozemski nogomet donesena prebrzo, u rekordnom roku. Hoće li to biti dobar ili loš izbor, sada ovisi o slučajnosti, a to ne može biti dobro - poručio je Cruyff.

- Van Gaal nije uspio odvesti reprezentaciju na SP 2002., tako da se sada nadamo da će nam se revanširati i vratiti nizozemski nogomet na uspješnu stazu - dodao je Cruyff.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.