Sport

Nogomet

Messi, Ronaldo i Xavi u borbi za FIFA-inu Zlatnu loptu

Messi, Ronaldo i Xavi u borbi za FIFA-inu Zlatnu loptu

U središtu prestižnog magazina France Footballa u Parizu objavljen je skraćen popis kandidata za epitet najboljeg nogometaša, odnosno nogometašice 2011. godine, FIFA-inu Zlatnu loptu.

Za nagradu najboljeg nogometaša tako konkuriraju dva igrača Barcelone, Argentinac Lionel Messi i Španjolac Xavi Hernandez, te jedan Real Madrida, Portugalac Cristiano Ronaldo. Među nogometašicama za najbolju konkuriraju Brazilka Marta, Japanka Homare Sawa i Amerikanka Abby Wambach.

Također, objavljen je skraćeni popis nominiranih za najboljeg trenera godine u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Za najboljeg trenera nogometnih momčadi nominirani su Alex Ferguson (Manchester United), Josep Guardiola (Barcelona) i Jose Mourinho (Real Madrid), a za najboljeg trenera ekipa konkuriraju Bruno Fini (francuska reprezentacija), Norio Sasaki (japanska reprezentacija) i Pia Sundhage (američka reprezentacija).

Na kraju kažimo da za nagradu Puskas koja se dodijeljuje za najljepši gol godine konkuriraju Lionel Messi, Neymar i Wayne Rooney.

Imena dobitnika svih nagrada bit će objavljena na FIFA-inoj gala-večeri u Zürichu devetog siječnja iduće godine.

FIFA-ina Zlatna lopta nagrada je koja je nastala prošle godine ujedinjenjem FIFA-inog nogometaša godine i Zlatne lopte France Footballa. Prethodne dvije godine epitet najboljeg nogometaša godine ponio je Lionel Messi i osvoji li ju i ove godine izjednačit će se s velikanima poput Michela Platinija i Johana Cruyffa koji su nagradu (tada Zlatnu loptu France Footballa, op.a.) prethodno osvajali tri puta uzastopno.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.