Sport

Plivanje

Četiri medalje plivača Jadere Lea Bavdeka

Četiri medalje plivača Jadere Lea Bavdeka

U Splitu na 50m bazenu održala su se tri dijela Regionalnog PH - Regije 1, u konkurenciji od 320 natjecatelja iz 11 klubova naše regije nastupili su sa 12 članova i plivači zadarske Jadere koji su ujedno bili najmlađa ekipa na natjecanju.

Najbolje rezultate je postigao Leo Bavdek (1999) koji je u kategoriji kadeta (99/98godište) od 6 isplivanih disciplina osvojio 4 medalje te je u svim disciplinama ostvario norme za nastup na državnom prvenstvu.

Najvrjedniji rezultat je postigao u disciplini 800m slobodno gdje je za 14 stotinki izgubio zlatnu medalju od godinu dana starijeg prvaka HR u daljinskom plivanju Ivana Šitića, te su oboje za isplivana vremena dobili 579 bodova po LEN tablicama.

S obzirom da mu je ovo prva godina u dobnoj skupini kadeta i da ima još prostora za napredak u svim tehnikama, ako nastavi ovako raditi, od Lea se mogu očekivati još mnogi uspjesi.

Od 12 članova koji su nastupili na ovom natjecanju četvoro ih je iz mlađih dobnih skupina koji su svojim dosadašnjim plasmanima ostvarili pravo nastupa i na ovom natjecanju to su: Stipe Medić, Ante Nižić, Nikita Baraba i Nika Sipina.

Sljedeće što očekuje natjecatelje Jadere su još tri dijela regionalnog prvenstva za starije dobne skupine koje će se održati 25. i 26. veljače u Splitu, te regionalno prvenstvo za mlađe dobne skupine koje će se održati 3. i 4. ožujka u Zadru. Svima želimo puno uspjeha i što bolje rezultate.

Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Antičević Margita, Baraba Nikita, Bavdek Leo, Ćustić Barbara, Hrboka Dora, Krpina Lucijan, Medić Stipe, Nižić Ante, Rudić Petra, Rudić Toni, Sipina Nika, Skroče Filip.

Treneri koji su vodili ekipu: Vitomir Burčul, prof. Marijan Čulina, prof.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.