Sport

Taekwondo

Taekwondo: Lucijanu Jeraku pripao Dalmacija kup

Taekwondo: Lucijanu Jeraku pripao Dalmacija kup

Jedanaest članova Taekwondo kluba Zadar nastupilo je na 3. Dalmacija kupu, kojega je organizirao TK Marjan iz Splita, a gdje je nastupilo 269 natjecatelja iz 39 klubova.

Na ovom kupu po prvi put nastupili su njihovi najmlađi natjecatelji u kategoriji mlađi kadeti(9-11 god.) i to: Leo Sikirić (-30 kg) izgubio je u borbi za medalju, dok je Luka Krševan Nižić (-39 kg) osvojio treće mjesto, te mu je pripala brončana medalja. On je iskazao veliku želju za sportskom borbom, a u budućnosti se od oboje može očekivati puno više.

Među kadetkinjama (12-14 god.) debitirale su natjecateljice: Lucija Ivančić (-33 kg), te je i ona osvojila treće mjesto i brončanu medlju, dok su Laura Dušević i Anđela Pavić (obje -47 kg) došle su do polufinala, te osvojile treća mjesta i brončane medalje.

Doria Kolanović (-51 kg) u svojoj prvoj borbi je nastupila vrlo žestoko, no ipak u borbi za medalju nije uspjela. Karla Klasić (-37) u svom četvrtom nastupu u borbi također nije uspjela.

No iskusniji kadeti su imali više uspjeha, pa je tako Mirko Ivan Čolina (-53 kg) osvojio treće mjesto, a Lucian Jerak (-37 kg) s lakoćom je pobjedio svoje protivnike i osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.

Dvoje je pak juniora nastupilo u jakoj konkurenciji, jer je ovo natjecanje bilo kvalifikacijsko za one koji žele ući u hrvatsku juniorsku reprezentaciju. Franjo Gucić (-78 kg) je u svojoj prvoj juniorskoj borbi pokazao da će biti vrlo konkurentan za najbolje plasmane, ali ovaj put u vrlo tijesnoj borbi za medalju nije uspio, također u svojoj prvoj juniorskoj borbi i Tonka Uskok (-55 kg) u borbi za medalju nije uspjela.

- S našim novim natjecateljima vrlo smo zadovoljni, pokazali su, usprkos velikoj tremi, želju da se dokažu i opravdaju to što su sudjelovali na natjecanju. Za dva tjedna slijede nam dva važna natjecanja (3. i 4. ožujak), juniorsko prvenstvo Hrvatske u Zagrabu i Germany open u Hamburgu. Proteklo natjecanje je prvo u nizu kao priprema za državna prvenstva i za sticanje iskustava za buduća natjecanja, pa možemo biti zadovoljni prikazanim borbabama većine naših natjecatelja - zaključuju u glas treneri Ana Smolić i Mladen Uskok.

KGj

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.