Sport

Nogomet, Bundesliga

Bundesliga: Hat-trick Gomeza, Mandžukić asistent, Jajalo pocrvenio

Bundesliga: Hat-trick Gomeza, Mandžukić asistent, Jajalo pocrvenio

Nogometaši minhenskog Bayerna iskalili su svoje frustracije za slabije igre u posljednje vrijeme na Hoffenheimu. U sklopu 25. bundesligaškog kola Bavarci su na Allianz Areni slavili s čak 7-1, a istaknuo se Mario Gomez s hat-trickom.

Na poluvremenu je Bayern već vodio s 5-0, a mrežu Hoffenheima Gomez je načeo desnicom već u petoj minuti na asistenciju Thomasa Müllera. Druga dva zabio je glavom, nakon asistencija Francka Riberyja, odnosno Arjena Robbena, te je tako došao do brojke od 21 prvenstvenog gola u sezoni. Postignuti hat-trick bio mu je 11. u Bundesligi, a samo su dva igrača postigli više hat-trickova od njega, legendarni Gerd Müller (32) i Klaus Fischer (12).

Dva je gola, uz dvije asistencije za Bayern upisao Robben, dok je Ribery zabio jednom i tri puta asistirao. U strijelce se kod momčadi Juppa Heynckesa još upisao i Toni Kroos. Čast nemoćnih gostiju spasio je autogol Luiza Gustava u 85. minuti.

Ivica Olić zaigrao je od 57. minute umjesto Gomeza, dok je Danijel Pranjić cijeli susret odgledao s klupe. Boris Vukčević s druge je strane igrao do 87. minute za Hoffenheim.

Wolfsburg je na svojoj Volkswagen Areni savladao Bayer Leverkusen 3-2 i prekinuo seriju od tri vezana susreta bez trijumfa. Iako je Bayer poveo već u trećoj minuti golom Stefana Kießlinga, "vukovi" su stigli do preokreta na krilima Patricka Helmesa i Ashkana Dejagaha već do poluvremena.

Kod potonjeg je gola asistirao hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, a nekadašnji je Dinamov napadač sudjelovao i kod trećeg gola Wolfsburga koji je u vlastitu mrežu zabio Michal Kadlec. Uposlio je Dejagaha, a potom je njegov udarac Kadlec skrenuo u mrežu. Do kraja je Bayer uspio tek ublažiti poraz preko Erena Derdiyoka u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Mandžukić je odradio svih 90 minuta za Wolfsburg, dok u redovima "apotekara" nije bilo ozlijeđenog Vedrana Ćorluke (zadnja loža).

U utakmici Kölna i Herthe na Rhein-Energie-Stadionu podijeljena su tri crvena kartona, a jedan od pocrvenjelih bio je hrvatski veznjak Kölna Mato Jajalo. Isključen je Jajalo u 66. minuti, samo osam minuta nakon ulaska u igru, zbog grubog starta s leđa na Levana Kobiašvilija, a deset minuta kasnije isključeni su Kobiašvili i Lukas Podolski. Gruzijac je zaslužio drugi žuti karton, a Podolski izravan crveni zbog odgurivanja Kobiašvilija.

Inače, Köln je utakmicu dobio 1-0 golom Christiana Clemensa iz 34. minute, a Herthin kapetan Andre Mijatović cijeli je susret odgledao s klupe za pričuve.

Na kraju kažimo da Borussia Mönchengladbach nije uspjela pobijediti i treću uzastopnu utakmicu, odigravši kod kuće tek 0-0 protiv Freiburga, dok je Mainz slavio 2-1 kod kuće protiv Nürnberga u utakmici u kojoj je i šesti uzastopni dvoboj za pobjedničku momčad zabio Mohamed Zidan.

Bundesliga, 25. kolo:

Köln - Hertha 1-0 (Clemens 36)

Bayern - Hoffenheim 7-1 (Gomez 5, 35, 48, Robben 12-11m, 29, Kroos 19, Ribery 58 / Gustavo 85-ag)

Mainz - Nürnberg 2-1 (Müller 2, Zidan 22 / Didavi 64)

Borussia Mönchengladbach - Freiburg 0-0

Wolfsburg - Bayer Leverkusen 3-2 (Helmes 33, Dejagah 45, Kadlec 62-ag / Kießling 3, Derdiyok 90+1)

Augsburg - Borussia Dortmund (kasnije)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.