Sport

Plivanje

Leo Bavdek osvojio prvu medalju na Državnom prvenstvu za PK Jadera

Leo Bavdek osvojio prvu medalju na Državnom prvenstvu za PK Jadera

U Splitu na 50 m bazenu Poljud održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju. Na natjecanju je nastupilo 491 najboljih plivača i plivačica iz 31 plivačkog kluba koji su izborili pravo nastupa na državnom prvenstvu.

Boje PK Jadera među najboljim plivačima Hrvatske branili su: Petra Rudić, Lucijan Krpina i Leo Bavdek. Kroz četiri dana prvenstva prema Programu A Leo Bavdek i Lucijan Krpina su nastupili u šest disciplina, dok je Petra Rudić nastupila u četiri discipline. Drugog dana natjecanja dobili smo i drugu povijesnu medalju članova Jadere.

Za prvi povijesni trenutak je zaslužan Dino Miškovć (1990) koji je osvojio prvu medalju za Jaderu na Regionalnom prvenstvu dok je klub bio još u povojima, za drugi povijesni trenutak zaslužan je Leo Bavdek (1999) koji je za svoj klub osvojio prvu medalju na državnom prvenstvu.

U disciplini 400m slobodno s vremenom 4:34.14 Leo je osvojio brončanu medalju u dobnoj skupini kadeta iza godine dana starijih kolega Borne Jukića (Medvešćak) i Ivana Šitića (Grdelin) te se kvalificirao u ml.juniorsko finale. Na nastupu čestitamo Lucijanu Krpini i Petri Rudić koji su popravili svoja osobna vremena.

Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Petra Rudić, Lucijan Krpina, Leo Bavdek.

Trener koji je vodio ekipu: Marijan Čulina, prof.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.