Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Bundesliga: Mandžukić strijelac u pobjedi Wolfsburga

Bundesliga: Mandžukić strijelac u pobjedi Wolfsburga

U prvoj utakmici 27. kola njemačkog nogometnog prvenstva Wolfsburg je na svojoj Volkswagen-Areni pred 25.000 gledatelja savladao HSV 2-1, a prvi je gol za "vukove" zabio hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić.

Nakon prvog poluvremena bez golova, drugo je poluvrijeme započelo furiozno. U strijelce se Mandžukić upisao nakon samo dvadesetak sekundi igre u nastavku.

S desne strane sjajno je centrirao Ashkan Dejagah, a Mandžukić je sjajno utrčao i s druge vratnice nakon blagog naklona glavom poslao loptu u mrežu.

Bio mu je to 10. ovosezonski gol i drugi u dvije utakmice, budući je u prošlom kolu zabio i Nürnbergu.

Na izjednačenje se nije dugo čekalo, pa je HSV izjednačio već u 47. minuti. Tada je lijepim lobom zabio Marcus Berg nakon proigravanja Heika Westermanna u prostor.

Izjednačen rezultat na semaforu stajao je do 75. minute kada je Marcel Schäfer iskosa s desne strane kaznenog prostora ljevicom zabio iz slobodnog udarca u bliži donji kut, a tom je prilikom nespretno reagirao vratar hamburškog kluba Jaroslav Drobny.

Mandžukić je odigrao svih 90 minuta za Wolfsburg, kao i Mladen Petrić za HSV, dok je Ivo Iličević za poraženi sastav igrao do 80. minute.

Ostvarena pobjeda Wolfsburgu je bila treća uzastopna u Bundesligi, što "vukovima" nije uspjelo od rujna 2010. godine. S druge strane, HSV-u je ovo bio četvrti uzastopni poraz i peti u zadnjih šest utakmica.

Bundesliga, 27. kolo:

Wolfsburg - HSV 2-1 (Mandžukić 46, Schäfer 75 / Berg 47)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.