Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Klopp: Skidam kapu svojoj momčadi; Heynckes: Nedostajalo nam je malo sreće

Klopp: Skidam kapu svojoj momčadi; Heynckes: Nedostajalo nam je malo sreće

Veliki derbi 30. kola njemačkog nogometnog prvenstva u srijedu navečer između Borussije Dortmund i Bayerna na Signal Iduna Parku otišao je na stranu domaćina koji su slavili golom Roberta Lewandowskog iz 76. minute s 1-0.

- Završni dio susreta bio je nevjerojatan. Skidam kapu svojoj momčadi, teško se može odigrati bolje. Mislim da je pobjeda posve zaslužena i jako sam sretan - rekao je trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp nakon utakmice kojom su žuti-crni drugoplasiranom Bayernu četiri kola prije kraja sezone pobjegli na skoro nedostižnih šest bodova razlike.

- Sada imamo tri dana za pripremu za naš sljedeći zadatak protiv "prijatelja" iz Gelsenkirchena - dodao je trener aktualnih prvaka aludirajući na nadolazeći derbi protiv najljućeg rivala Schalkea.

Bayern je nakon mlitavog prvog poluvremena u drugom dijelu izašao preporođen na travnjak, ali nije uspio uzeti niti bod, a najviše Bavarci mogu žaliti na nerealiziranim jedanaestercem Arjena Robbena iz 86. minute.

- Imali smo dva posve različita poluvremena. U prvom je Dortmund bio vrlo moćan i imao je dobre prilike za gol. Manuel Neuer bio je vrlo dobar. Nakon poluvremena mi smo preuzeli kontrolu i dominirali. U trenucima kad smo bili najbolji, primili smo gol, tragično. Na kraju nam je nedostajalo malo sreće - komentirao je trener Bayerna Jupp Heynckes.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.