Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Povijest govori da Borussia u slučaju sutrašnje pobjede neće ispustiti naslov

Povijest govori da Borussia u slučaju sutrašnje pobjede neće ispustiti naslov

U njemačkoj je Bundesligi u srijedu na rasporedu veliki derbi koji bi mogao biti presudan u borbi za naslov: Borussia Dortmund na svome Signal Iduna Parku u 30. kolu dočekuje Bayern.

Pogled u prošlost nudi neke doista zanimljive i znakovite podatke. Borussia trenutno ima tri boda više od Bavaraca, što znači da će u slučaju pobjede u srijedu navečer pobjeći na plus šest.

Koliko bi to bio veliki korak ka naslovu govori podatak da nikada u povijesti Bundeslige, kad se nekadašnji sustav s dva boda za pobjedu prebaci u današnji, nijedna momčad koja je nakon 30 kola imala šest bodova prednosti nije ostala bez naslova! U sezoni 1985/86 Werder je nakon 30 kola imao, računajući današnjim bodovnim sustavom, pet bodova više od Bayerna, ali na koncu nije bio prvak.

Također, momčad Jürgena Kloppa trenutno ima tri prvenstvene pobjede u nizu protiv Bayerna i ukoliko i sutra dođe do slavlja, priključit će se Werderu koji je od 1991. do 1993., kada ga je vodio Otto Rehhagel, jedini dosad skupio četiri uzastopne pobjede protiv Bavaraca.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.