Sport

Kickboxing

Nikola Bojo obranio titulu prvaka Hrvatske!

Nikola Bojo obranio titulu prvaka Hrvatske!

Na Seniorskom prvenstvu Hrvatske koje je održano u Zagrebu (Sutinska vrela) nastupilo je 205 natjecatelja iz 52 kluba u 8 muških i 8 ženskih kategorija.

Natjecanje je bilo visoko kvalitetno jer se plasmanom u vrh za većinu kategorija odlučuje i odlazak na Europsko prvenstvo koje se za dva tjedna održava u Manchesteru.

Taekwondo klub Zadar predstavljala su četvorica natjecatelja:

JURE PEROVIĆ u kat. -63 izgubio je u prvoj borbi od Marka Špehara iz Osvita 9-16

ANTONIO MIRKOV u kat. -63 je izgubio u tijesnoj borbi od Slavena Jankovića iz Knina 5-8

FILIP ŠIMUNIĆ u kat. - 74 također u prvoj borbi izgubio od Toni Tudora iz Kocunara 11-7.

U ovim kategorijama ima nekoliko kandidata za konačni popis reprezentacije i konkurencija je izuzetno jaka, a našoj trojki biti će potrebno još iskustva za postizanje boljih rezultata.

Naš i hrvatski najbolji natjecatelj i kategoriji -87 Nikola Bojo je učinio ono što se od njega i očekivalo, ali ovaj put za klasu iznad svih. U prvom kolu je kao favorit bio slobodan, u drugom je pobijedio, u akrobatskoj borbi, Renata Krmpotića iz TK Banija Pandas iz Karlovca sa visokih 22-3. U polufinalu opet je s visokim rezultatom pobijedio Niku Nobila iz zagrebačkog Metalca 16-9 i konačno u finalu uvjerljivo je pobijedio i bivšeg reprezentativca Filipa Šikića iz TK Tigar Zagreb 12-3 i osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.

Nikola je praktično bio nedodirljiv i svojim radom je osvojio i publiku. Ovim rezultatom je osigurao svoje mjesto u reprezentaciji i odlazak na Europsko prvenstvo. Od 19. do 27. travnja održati će se završne pripreme reprezentacije u Zagrebu i slijedi put u Manchester.

U istom terminu 05.05. mlađi natjecatelji TK Zadar nastupiti će u Otočcu na Kupu Gacke za kadete i juniore.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.