Sport

Nogomet, Premiership

Napadač Newcastlea skrbi za 70 članova obitelji

Napadač Newcastlea skrbi za 70 članova obitelji

Senegalski napadač Newcastlea Papiss Demba Cisse kaže da je njegov sljedeći sportski cilj uvesti "svrake" u Ligu prvaka, no životni mu je cilj omogučiti uvjete za život svojoj brojnoj obitelji u rodnom mu kraju.

- Nogomet je za mene sve i ne znam što bih radio bez njega. Zahvalan sam Bogu na svemu što mi je dao i sretan sam što sam ispunio svoje snove. Vrlo sam religiozan i zahvalan Bogu što mi je dao nogometni talent jer bez njega moja obitelj možda ne bi preživjela - rekao je za The Sun nogometaš koji je najzaslužniji za skok Newcastlea na četvrto mjesto premierligaške ljestvice.

- Nogomet je svjetlo na kraju tunela i omogućio mi je da ih uzdržavam i omugućim im dobar život. Dolazim iz jako velike obitelji. Išao sam u dobru školu, ali moja obitelj nije bila bogata. Morao sam čekati da se pridružim lokalnoj nogometnoj akademiji prije negoli sam posjedovao svoj prvi par kopački.

- Nikad nisam zaboravio odakle dolazim i ponosan sam što pomažem obitelji. Ja sam jedini koji ima priliku pomoći im financijski. Imam 65-70 rođaka u Casamanceu na jugu Senegala. Što bih trebao napraviti? Naučio sam igrati nogomet, pa im sada mogu pomoći. Sagradio sam obitelji veliku kuću, pomažem im u opskrbi hranom i strujom, a posebno pomažem kada je netko bolestan.

Cisse je po transferu u Newcastle iz Freiburga u veljači zabio 10 golova u samo osam premierligaških startova, a na leđima nosi dres s brojem 9 koji je nosio legendarni napadač "svraka" Alan Shearer.

- Znam da je Shearer nosio devetku i bio je sjajan napadač. Emotivno je znati da nosim tako slavan dres i zbog toga želim još više uspjeti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.