Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kicker: Perišić u momčadi kola

Kicker: Perišić u momčadi kola

Sjajnom igrom protiv Kaiserslauterna u pobjedi svoje Borussije Dortmund (5-2) Ivan Perišić je prvi put ove sezone zaslužio mjesto u Kickerovoj momčadi kola. Dakako, i najbolje je ocijenjeni Hrvat u 33. kolu Bundeslige.

Za pogodak i dvije asistencije Perišić je zaradio ocjenu 1.5, s time da treba podsjetiti da je u Kickeru najviša ocjena 1, a najniža 6. Bolji od hrvatskog reprezentativca u dresu novog-starog njemačkog prvaka bio je samo trostruki strijelac Lucas Barrios koji je dobio čistu jedinicu. Kicker je igru spomenute dvojice proglasio "gala predstavom", a Barrios je proglašen i igračem kola.

Za svoju posljednju prvenstvenu utakmicu pred domaćom publikom Bayernov dvojac Ivica Olić - Danijel Pranjić dobio je ocjene 3.5. Bavarci su s 2-0 pobijedili Stuttgart u čijem je dresu bosansko-hercegovački reprezentativac također zaradio 3.5

Mario Mandžukić je pobjedi Wolfsburga protiv Werdera (3-1) pridonio asistencijom, a za svoju je igru nagrađen trojkom. Dvojku je, pak, dobio strijelac jednog pogotka Hasan Salihamidžić koji je također uvršten u momčad kola. Vedran Ćorluka je dobio 3.5 za sudjelovanje u pobjedi Bayera protiv Hannovera (1-0), a pola ocjene bolji su prema Kickeru bili potencijalni hrvatski reprezentativac Boris Vukčević i Bosanac Sejad Salihović čiji je Hoffenheim izgubio od Nürnberga (3-2).

Mladen Petrić nije briljirao u posljednjoj utakmici pred navijačima HSV-a koji je odigrao 0-0 protiv Mainza. Naš je napadač ocijenjen s 5. Najlošiji je od Hrvata bio Mato Jajalo (ocjena 5.5) koji je s Kölnom izgubio kod Freiburga (4-1). Strijelac prvog pogotka za pobjednike Mensur Mujdža nagrađen je dvojkom i uvrštavajem u momčad kola.

Momčad 33. kola Bundeslige prema Kickeru:

Benaglio - Mujdža, Matip, Daems - Salihamidžić - Didavi, Perišić, Caligiuri - Helmes, Huntelaar, Barrios


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.